nieuws

Paul van Gurp procedeert tegen komst McDonald’s

Bedrijfsvoering 1031

Cafetariahouder Paul van Gurp is een spoedprocedure gestart tegen de gemeente Deventer vanwege de komst van een vestiging van McDonald’s in de buurt van één van zijn zaken. Volgens de ondernemer heeft de gemeente onjuist gehandeld.

Paul van Gurp procedeert tegen komst McDonald’s
Paul van Gurp met zijn zonen Kevin (links) en Mark (midden).

Paul van Gurp, die twee cafetaria’s in Deventer bestiert, wil voorkomen dat er een McDonald’s-vestiging komt bij een sport- en recreatiecomplex vlakbij zijn zaak in Colmschate. Volgens de ondernemer heeft het complex een sportbestemming, voor bijvoorbeeld een klimhal of skipiste. Omdat de gemeente geen gegadigden kon vinden, is de locatie opgesplitst in zes kavels waarvan één voor horeca is bestemd.

Spoedprocedure

Van Gurp diende een plan in voor een pannenkoekenrestaurant. Volgens de ondernemer heeft de gemeente daar nooit naar gekeken en al snel besloten om de locatie aan McDonald’s te gunnen. Daarmee heeft de gemeente volgens Van Gurp onjuist gehandeld. Hij startte een spoedprocedure bij de Raad van State, de hoogste bestuursrechter. De gemeente zegt nooit een concreet plan van Van Gurp te hebben ontvangen.

Paul van Gurp in het geweer tegen komst McDonald’s

Paul van Gurp in het geweer tegen komst McDonald’s

Grote gevolgen

De Deventer ondernemer zei eerder tegen Snackkoerier dat de komst van de fastfoodketen grote gevolgen heeft voor zijn zaak. ‘Elke mond kan maar één keer gevoed worden. Dat kan voor mij zo maar een paar ton verlies betekenen. Dat weet ik natuurlijk niet zeker, maar als ik nu niet mijn mond opendoe, heb ik straks niets meer te eisen.’

De Raad van State doet over twee weken uitspraak in de zaak, zo meldt het Algemeen Dagblad. De opening van het McDonald’s-restaurant staat volgens een woordvoerder vooralsnog gepland voor Tweede Kerstdag.

Reageer op dit artikel