nieuws

Nieuw bezorgplatform van start in Schiedam  

Bedrijfsvoering 260

Inwoners van de regio Schiedam kunnen vanaf vrijdag 16 november maaltijden bestellen via een nieuw lokaal bezorgplatform: Bezorgen-in-Schiedam. De dienst wil na Schiedam snel uitbreiden naar andere gebieden.

Nieuw bezorgplatform van start in Schiedam  

Bezorgen-in-Schiedam gaat 16 november van start met veertien aangesloten restaurants in Schiedam en omgeving, waaronder Vlaardingen, Overschie en Spangen. Ondernemers betalen 99 cent per bestelling, ongeacht de hoogte van het bedrag. Het bezorgplatform zegt uniek te zijn, onder meer vanwege de lokale marketingondersteuning. Bezorgen-in-Schiedam is een dienst van Diner App, dat apps ontwikkelt voor horeca en recreatie.

Promotieteam

Om het bezorgplatform en de aangesloten restaurants te promoten, gaat er een speciaal promotieteam op pad. ‘Als we bekendheid willen genereren, is meer nodig is dan communicatie via social media’, zegt Cora Noordam van Diner App. ‘Het team gaat in de regio Schiedam onder meer wekelijk flyeren, mensen aanspreken om de app te downloaden en langs bij de aangesloten restaurants om foto’s te maken die we kunnen gebruiken voor social media. Daarmee vertellen we het verhaal van de restaurants.’

Het team gaat ook bij bedrijven en verenigingen op bezoek om de app onder de aandacht te brengen. Het promotieteam helpt restaurants daarnaast met het ontwerpen van eigen raam- en tafelstickers, flyers en prijslijsten.

Starten met maaltijdbezorging: 10 vragen om te beantwoorden

Starten met maaltijdbezorging: 10 vragen om te beantwoorden

App zelf beheren

Consumenten bestellen via de website van Bezorgen-in-Schiedam, en worden dus niet omgeleid naar de websites van de restaurants. Aangesloten ondernemers beheren zelf hun informatie in de app. Noordam: ‘Wij beheren de bestelling. Wat ze met hun prijslijst doen, daar zijn ze vrij in. Ze kunnen zelf acties en foto’s plaatsen en prijslijsten wijzigen.’

Geld direct gestort

Bestellingen via Bezorgen-in-Schiedam komen binnen via een bonnenprinter van de bezorgdienst of e-mail. Restaurants krijgen het geld meteen via een eigen iDEAL-account op hun rekening gestort. ‘Wij gaan dus geen geld beheren, het wordt meteen uitbetaald.’

Start en uitbreiding

Restaurants die aansluiten, tekenen een contract voor een jaar. Het platform gaat vrijdag 16 november live met veertien aangesloten restaurants. Onder die groep bevinden zich nog geen cafetaria’s. Volgens Noordam start het platform begin volgend jaar in het Westland en Spijkenisse. Ook Gouda en Veldhoven staan op de planning.

Reageer op dit artikel