nieuws

Formulehuis Kwalitaria sluit zich aan bij vereniging van maaltijdbezorgers

Bedrijfsvoering 534

Formulehuis Kwalitaria sluit zich aan bij vereniging van maaltijdbezorgers
Foto: Herbert Wiggerman

Het formulehuis van Kwalitaria en Délifrance heeft zich aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM). De vereniging zegt dat ook andere cafetariaformules welkom zijn.

Vanaf nu zal, naast Domino’s Pizza, De Beren bezorgrestaurants, Spare Rib Express, Taco Mundo, Febo, New York Pizza, SushiPoint en Johnny’s Burger Company, ook formulehuis FFC zich hardmaken voor de belangen van bedrijven binnen de bezorgbranche. Van de 140 Kwalitaria-vestigingen in Nederland houden tachtig zich bezig met bezorgen.

Informatie delen

Antonio Stroes, eigenaar FFC, gelooft in de kracht van de samenwerking met de NLVVM. ‘We zijn dan ook bereid informatie te delen om zo met elkaar op te treden in de steeds sneller groeiende bezorgmarkt. Zo hopen we dat deze markt zich kan ontwikkelen tot een volwassen bedrijfsconcept.’

Starten met maaltijdbezorging: 10 vragen om te beantwoorden

Starten met maaltijdbezorging: 10 vragen om te beantwoorden

Cafetaria’s welkom

De gesprekken met FFC liepen al een tijdje en cafetaria’s zijn wel degelijk welkom, zo zei voorzitter Martijn Jansen dit voorjaar tegen Snackkoerier. ‘De oprichters zijn allemaal bedrijven die zijn ontstaan uit bezorging, en bezorging als core business hebben. Bij cafetariaformules is dat anders, die doen bezorging erbij. Maar dat betekent niet dat we cafetariaformules uitsluiten, integendeel. Als zesde lid trad Febo vorig jaar toe, dat met succes de bezorging heeft geïntroduceerd.’ Jansen is tevens eigenaar van De Beren bezorgrestaurants.

Doelstelling van de vereniging

De NLVVM werd opgericht in november 2014. Domino’s Pizza, New York Pizza, De Beren bezorgrestaurants en Taco Mundo namen daarbij het voortouw. De belangrijkste doelstelling van de vereniging is het behartigen van de belangen van bedrijven werkzaam in de branche en het professionaliseren van de bezorgmarkt. Buiten FFC vertegenwoordigen de acht prominente bezorgketens meer dan 500 vestigingen en 10.000 werknemers in de maaltijdbezorgbranche.

Reageer op dit artikel