nieuws

Burgerme maakt groeispurt door en richt zich op A-locaties

Bedrijfsvoering 678

Het hamburgerconcept burgerme opent de komende zes maanden vier nieuwe locaties. De formule, die in Nederland begon als bezorgconcept, richt zich nu op eat-ins op A-locaties.

Burgerme maakt groeispurt door en richt zich op A-locaties

Op 11 december gaat een nieuwe burgerme van start in Nijmegen. Op 18 december is Eindhoven aan de beurt. De verwachting is dat Venlo in februari of maart een burgerme mag verwelkomen. Daarna wil de formule in Den Haag een zaak openen. Verder wordt er gewerkt aan vestigingen in Amersfoort, Tilburg en Scheveningen. Op dit moment heeft de formule tien vestigingen in Nederland.

Groeispurt

Burgerme breidt de komende maanden dus flink uit. Volgens franchisegever Tim Meijers is er inderdaad sprake van een groeispurt. ‘Sommige locaties zaten al langer in de pijplijn, sommigen waren opgeschoven. We krijgen zo’n dertig aanmeldingen per maand binnen. Het doel is om te groeien met zes vestigingen per jaar.’

A-locaties

Daarbij opent de formule geen echte bezorglocaties meer, maar richt zich op eat-ins op locaties die meer loop krijgen. ‘We bewegen langzaam naar A-locaties, zoveel mogelijk richting het centrum van de stad. Daar bezorgen we nog wel, maar met een kleinere actieradius van zo’n 4 kilometer. Dan kunnen we snel bezorgen, en dat is met e-bikes goed te doen.’

De bezorglocaties van burgerme bezorgen in een straal van 6 tot 7 kilometer. Maar volgens Meijers is een groot bezorggebied niet meer van deze tijd. ‘Mensen willen niet meer lang wachten op hun bestelling en verwachten goede kwaliteit.’

Unieke huisstijl

Voor nieuwe vestigingen van burgerme is Meijers op zoek naar locaties met een oppervlakte van 110 tot 160 vierkante meter. Het de huisstijl is volgens hem uniek. ‘We hebben echt onze eigen, zelf ontworpen uitstraling. We werken bijvoorbeeld met een kunstenaar die bepaalde producten heeft geschilderd en we gebruiken veel Bordeaux rood. Het zorgt voor een authentieke sfeer.’

Onderscheidend

Voor de gast onderscheidt burgerme zich volgens Meijers met gepersonaliseerde hamburgers en salades. ‘Alles is made to order, dus we kunnen aan alle wensen voldoen. We hebben ook vrij grote hamburgers, flame grilled.’

Burgerme werd in 2010 opgericht in Duitsland. De eerste Nederlandse vestiging opende in 2014 in Apeldoorn.

Reageer op dit artikel