nieuws

Burger King is terug in Tilburg

Bedrijfsvoering 712

Burger King heeft op 5 november de deuren geopend van een nieuwe vestiging in Tilburg. Het is voor het eerst sinds 20 jaar dat de hamburgerketen weer in deze stad te vinden is.

Burger King is terug in Tilburg
© Twycer / www.twycer.nl

Het Burger King-restaurant aan het Piusplein in het centrum van Tilburg heeft binnen ruimte voor 94 gasten en er komen ruim 38 zitplaatsen op het terras. Het restaurant heeft order-kiosken gekregen, zodat de gasten zelf hun bestelling kunnen invoeren.

Burger King heeft Coca Cola Freestyle machines laten plaatsen. Deze machines geven gasten de mogelijkheid om te kiezen uit meer dan 120 verschillende frisdrankcombinaties. Bovendien geven deze machines gratis refills.

© Twycer / www.twycer.nl

100 tot 200 vestigingen

Dit restaurant is het eerste restaurant dat is geopend onder de masterfranchise van BKNL, het bedrijf van horecamagnaat Laurens Meijer. Deze vestiging is nummer 59 in Nederland. Eerder liet Meijer tegenover Snackkoerier weten te willen groeien naar 100 tot 200 vestigingen. Hij zei verder dat er ongeveer 80 locaties in de pijplijn zitten.

De Coca Cola Freestyle machines. © Twycer / www.twycer.nl

Burger King soorten en maten

‘We gaan voor alle locaties’, aldus Meijer. ‘In een food court, als inline store, een drive tru langs de snelweg of een in een winkelcentrum in een grote stad, we zijn flexibel.’ Ook de grootte van de vestigingen is wat Meyer betreft flexibel. ‘Bij een stand alone vestiging denken we aan 350 tot 450 vierkante meter, maar bij een food court kan 150 vierkante meter al genoeg zijn. Daar hebben we veel mogelijkheden.’

Burger King is na twintig jaar terug in Tilburg. © Twycer / www.twycer.nl

Reageer op dit artikel