nieuws

4 snackinnovaties genomineerd voor Horecava Innovation Award

Bedrijfsvoering 516

De genomineerden van de Horecava Innovation Award zijn bekend. Snackkoerier dook in de lijst van zestien kanshebbers en viste er vier uit die ook interessant zijn voor cafetaria’s.

4 snackinnovaties genomineerd voor Horecava Innovation Award
De Balletjes van FrietHoes, gemaakt van aardappelafsnijdsels.

De jury van de Horecava Innovation Award selecteerde in vier categorieën zestien veelbelovende producten en diensten uit 189 inzendingen. In elk van de categorieën is een product genomineerd  dat ook voor cafetariahouders uitkomst kan bieden.

1. Snackdisposables van suikerriet

Deze disposables van Natureko zijn 100 procent composteerbaar en passen in elke bakwand-dispenser. Ze zijn gemaakt van grondstoffen die weer natuurlijk aangroeien. Categorie: Concepts, Interior & Design

2. Deliverect

Deze app van Belgische makekelij maakt einde aan de wildgroei van bonnenprinters en monitors van diverse bezorgdiensten als Deliveroo, Thuisbezorgd, etc. in horecakeukens. Alles komt overzichtelijk op één plek binnen. Categorie: Digital, Apps & Social Media

3. De Balletjes van FrietHoes

De Haarlemse versefrietfabriek FrietHoes heeft een borrelsnack gemaakt van de reststromen van duurzame verse frietproducent. De balletjes van FrietHoes zijn gemaakt met aardappelafsnijsels en zijn met kaas en IPA bier verder op smaak gebracht. Categorie: Food & Beverage

4. Asept Fretus pomp van Bereila

Volgens Bereila is deze sauzendispenser hygiënisch, herbruikbaar, vaatwasserbestendig en gebruiksvriendelijk. Voor exact en snel portioneren van sauzen vanuit staande of hangende flessen. Categorie: Equipment & Services

Bekendmaking tijdens Horecava 2019

Tijdens de opening van de 63ste Horecava , op maandag 7 januari 2019 in RAI Amsterdam, worden de categoriewinnaars, de overall winnaar en de winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award bekendgemaakt. De overall winnaar krijgt behalve de felbegeerde wisselbeker en eeuwige roem, een stroom aan publiciteit in de pers en op social media.

De andere genomineerden

Categorie Concepts, Interior & Design

 • Circulaire kokskledinglijn van Persu, gemaakt van Infinity-stof van Dutch Awearness; een 100% recyclebare polyester stof, waarvan tot ácht keer nieuwe werkkleding kan worden gemaakt.
 • Flyingtable is een slim frame met deelbaar tafelblad dat om palen, zuilen én bomen kan worden geklemd. Sterk, fraai en demontabel dus makkelijk op te slaan.
 • NOHBO drops van Bunzl: shampoo, conditioner, douchegel etc., per portie verpakt in een ecologisch verantwoorde, wateroplosbare folie, in druppelvorm. ‘Drop’ natmaken en wassen maar. Geen plastic flesjes meer.

Categorie Digital, Apps & Social Media

 • AssistYou, een intuïtief werkende digitale telefoonservice voor de horeca die is gebaseerd op artificial intelligence. Warmer en gastvrijer dan online reserveren, 24/7 beschikbaar.
 • OnJobs, een nieuwe en uiterst visuele manier van het opstellen en presenteren van horecavacatures. Voor de nieuwe generatie die geen lappen tekst meer leest. Swipend door vacatures en werkgevers.
 • SO Connect Review, op één plek duidelijk overzicht houden over reviews die mensen online over je horecazaak plaatsen. En vandaaruit direct reageren. Helpt actief de online reputatie te verbeteren.

Categorie Equipment & Services

 • Glazenwasmachine TOP DRY van Hobart, gegarandeerd een poleervrij en kurkdroog resultaat. Maakt een eind aan natte glazen en vervelend ontsnappende warme damp.
 • TenderOne Bottle tender, geautomatiseerde cocktailbar die het mogelijk maakt heel precies cocktails, mix- en frisdranken te produceren in 10 seconden. Combineert 16 tot 34 ingrediënten.
 • Zero foodwaste brengt voedselverlies in kaart. Met een speciale beeld herkennende camera en weegschaal bij de afvalbak creëer je een verspillingsmonitor. Maakt tastbaar wat wanneer waarom wordt weggegooid.

Categorie Food & Beverage

 • Nevel Artisan Ales komt met Aard, drank van houtgerijpt wild bier, geblend met kvass van oud desembrood, rode biet en absintalsem. Qua smaak tussen bier en wijn in, gastronomisch goed inzetbaar.
 • Amster-Damhertenrookworst, ambachtelijk geproduceerde rookworst met vlees van damhert uit de Amsterdamse Waterleidingduinen. Heerlijk van smaak, bovendien halal. Pieter van Meel Wild en Gevogelte, Amsterdam
 • Kukki Cocktails zijn spannend ogende cocktails met ijsblokjes en vers fruit, ín de fles. 18 maanden houdbaar, zonder chemische toevoegingen. Maakt nieuwsgierig.

Karel de Vos Duurzaamheid Award

Voor de zevende keer wordt de Karel de Vos Duurzaamheid Award uitgereikt. De fraaie trofee is vernoemd naar de in 2012 overleden initiatiefnemer en eerste juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. De prijs is voor de innovatie die het meest blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie en die ondernemers nieuwe kansen biedt. Alle inzendingen maken kans.

Reageer op dit artikel