nieuws

Restaurants McDonald’s doen goede zaken

Bedrijfsvoering 252

Restaurants van de fastfoodketen McDonald’s hebben wereldwijd meer menu’s, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen.

Restaurants McDonald’s doen goede zaken

In totaal zette McDonald’s over de drie maanden tot en met september een omzet van 5,4 miljard euro in de boeken. Dat is 7 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Die daling is vooral te wijten aan de verkoop van een aantal vestigingen aan franchisenemers en ongunstige wisselkoersen. Wanneer die buiten beschouwing worden gelaten, is er volgens de keten sprake van 4,2 procent groei.

Nieuwe hamburgers zorgen voor recordomzet bij McDonald’s

Nieuwe hamburgers zorgen voor recordomzet bij McDonald’s

Meer concurrentie

Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken, maar ook in Groot-Brittannië, Australië, Frankrijk, Italië, Japan en Nederland is de verkoop gestegen. In eigen land groeide de Amerikaanse multinational minder hard dan analisten hadden verwacht. Klanten in de Verenigde Staten telden per bestelling weliswaar meer geld neer, maar de fastfoodketen kreeg ook te maken met steeds hevigere concurrentie.

Onder de streep hield McDonald’s 1,6 miljard dollar over. Dat is minder dan de nettowinst van 2,3 miljard dollar die McDonald’s een jaar eerder in de boeken zetten.

Reageer op dit artikel