nieuws

McDelivery kent vliegende start in Groningen

Bedrijfsvoering 541

McDelivery, de bezorgmogelijkheid van McDonald’s via Uber Eats, heeft een succesvolle eerste week in Groningen achter de rug. Met ruim 1200 bestellingen heeft Groningen het hoogst aantal bestellingen per restaurant van alle steden waar McDelivery beschikbaar is.

McDelivery kent vliegende start in Groningen
McDelivery in Groningen succesvol met 1200 bestellingen in eerste week.

Bezorgdienst McDelivery is pas een week beschikbaar in Groningen en wist in die tijd een record aantal bestellingen te verwerken: 1200 bestellingen. De populairste producten in Groningen zijn de Big Mac medium voordeelmenu, Chicken McNuggets 9 en de McKroket.

’s Avonds laat nog een piek

Opvallend vindt McDonald’s dat Groningers niet alleen rond etenstijd bestellen, maar ook ’s avonds laat. Het op één na drukste moment is 22.00 uur. De populairste besteldag is de zondag. Op zondag 7 oktober werden er 220 bestellingen geplaatst via Uber Eats. Ook neemt 1 op de 3 Groningers een McFlurry of Sundae IJs bij de bestelling.

Franchisenemers blij met resultaten

In Groningen bieden de McDonald’s restaurants Herestraat en Westerhaven McDelivery via Uber Eats aan. De teams van Franchisenemers Willie de Groot en Henk Sjitsma hebben de afgelopen week met veel plezier de bestellingen klaargemaakt: ‘We zijn heel erg blij dat we McDelivery nu ook in Groningen kunnen aanbieden en trots op de mooie resultaten die we nu al hebben behaald,’ zegt Willie de Groot. Ook Franchisenemer Henk Sjitsma is blij met de eerste resultaten: ‘Super om te zien dat zoveel Groningers enthousiast reageren op de komst van McDelivery via Uber Eats. Nu kan iedereen in Groningen, wanneer ze maar willen, genieten van onze lekkerste burgers.’

Nu ook betalen met iDEAL

Sinds de lancering (juli 2017) van McDelivery via de app Uber Eats zijn er veel ervaringen opgedaan met het bestellen, bereiden en bezorgen. Zo is het sinds augustus van dit jaar mogelijk om met iDEAL te betalen. Sinds de introductie van iDEAL in de Uber Eats app, is het aantal McDelivery bestellingen met 20 procent toegenomen.

Hoe werkt het?

De gebruiker downloadt de Uber Eats app voor Android of iOS, selecteert het restaurant naar keuze, bestelt zijn favoriete McDonald’s producten en betaalt in de app met zijn of haar creditcard, iDEAL of PayPal account. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant, haalt de bestelling op bij het restaurant en bezorgt de McDelivery bestelling dan binnen gemiddeld tien minuten op de locatie die de gast invoert.

Over McDelivery

Met meer dan twintig jaar ervaring in het bezorgen van McDonald’s producten in Azië en het Midden Oosten, is McDonald’s een van de grootste spelers wereldwijd in de bezorgmarkt. Over de hele wereld zijn er verschillende modellen voor het bezorgen van McDonald’s producten, waaronder het samenwerken met derde partijen voor het aanbieden van een succesvol bestel- en bezorgplatform. McDelivery is momenteel beschikbaar in bijna 14.700 restaurants in 66 verschillende landen. In Nederland biedt McDonald’s met 24 restaurants in vijf steden McDelivery aan.

Reageer op dit artikel