nieuws

Veertiende Restaria na een jaar wachten geopend

Bedrijfsvoering 550

Ine van de Laar en Piet Roelofs hebben de deuren geopend van hun nieuwe zaak, Restaria Loon in Overloon. Ze hebben daar ruim een jaar op moeten wachten.

Veertiende Restaria na een jaar wachten geopend

De ondernemers runnen sinds 21 september de veertiende zaak in de stal van Restaria, een formule van groothandel Bidfood. Restaria Loon in Overloon is een winkel met 100 vierkante meter verkoopruimte en 56 zitplaatsen aan een plein in het centrum van het Noord-Brabantse dorp. De zaak is gesitueerd in een nieuwe complex met een zorgcentrum en particuliere apartementen.

Gloednieuwe omgeving

Ine van de Laar en Piet Roelofs hebben ruim een jaar moeten wachten tot ze hun gasten in hun nieuwe zaak konden verwelkomen. De twee zijn al goed bekend in het dorp; op dezelfde plek hebben ze 18 jaar Cafetaria Happy Corner gerund. Op 24 augustus 2017 sloten ze die zaak vanwege de aanstaande nieuwbouw. Nu, na ruim een jaar, zijn ze terug in een gloednieuwe omgeving.

Keuze voor Restaria

‘We zijn nu terug op ons vertrouwde plekje’, vertelt Ina van de Laar. ‘We zijn superblij. We hadden niet verwacht dat het er zo mooi uit zou zien.’ Het interieur is verzorgd door Stefan Jacobs van I&E Projects uit Waalre. Van de Laar: ‘Alle lof voor deze man.’ Dat ze lid zouden worden van Restaria, was voor de nieuwbouw al bekend. Van de Laar: ‘Dat hebben we vorig jaar al besloten. Bidfood was al onze groothandel en het plaatje van Restaria klopt voor ons van a tot z.’

Wokstation

Het nieuwe begin was stormachtig voor de ondernemers. ‘Alle dagen volle bak en zondag stonden mensen buiten te wachten. Dat was wel hectisch, want we moesten allemaal wennen aan een compleet nieuwe zaak. Maar de mensen accepteren het en hebben alle geduld. Ze zijn blij dat we weer terug zijn. We hebben dan ook heel veel goede reacties gehad.’ Ook het wokstation in de zaak trekt de aandacht. ‘Mensen vinden het heel verwonderlijk dat zoiets in Overloon te krijgen is.’

Restaria Loon is zeven dagen per week geopend, van 11.00 tot 22.00 uur. Na een wenperiode is het de bedoeling om ook maaltijden te gaan bezorgen. Daarnaast willen de ondernemers zich richten op de ouderen in het wooncomplex, met speciale aanbiedingen en kleinere porties.

Reageer op dit artikel