nieuws

Uber wil Deliveroo overnemen

Bedrijfsvoering 192

Taxidienst Uber is in vroege gesprekken verwikkeld rond een mogelijke overname van maaltijdbezorger Deliveroo voor meerdere miljarden dollars. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.

Uber wil Deliveroo overnemen
UberEats koerier in Amsterdam

De gesprekken kunnen nog stuklopen, omdat Deliveroo en zijn investeerders terughoudend zouden zijn om de onafhankelijkheid van de onderneming op te geven. Het in Londen gevestigde Deliveroo werd bij een laatste financieringsronde vorig jaar gewaardeerd op meer dan 2 miljard dollar. Volgens de ingewijden zou een biedingsvoorstel van Uber aanzienlijk hoger moeten zijn dan dat bedrag. Uber en Deliveroo wilden niet reageren.

Sterkere positie op bezorgmarkt

Door de overname zou Uber zijn greep op de maaltijdbezorgingsmarkt in vooral Europa fors versterken. De markt voor maaltijdleveringen aan huis is een van de speerpunten van het Amerikaanse bedrijf, met de eigen dienst Uber Eats. Deliveroo is wereldwijd actief, waaronder in Nederland.

Uber Eats

De maaltijdbezorgdienst Uber Eats is in Nederland bezig met een opmars. De dienst is sinds 14 september ook beschikbaar in Haarlem. Het is de eerste keer dat het bedrijf buiten de Randstad de weg op gaat. Voor het einde van het jaar staat een start in Groningen gepland. Onder meer McDonald’s maakt gebruik van Uber Eats, voor de eigen bezorgtak McDelivery.

Uber Eats is sinds 2016 actief in Nederland. Bezorgers van de dienst gebruiken niet alleen de fiets, maar ook de scooter en de auto. De maaltijdbezorger richt zich op een bredere doelgroep, niet alleen de haute cuisine.

Starten met maaltijdbezorging: 10 vragen om te beantwoorden

Starten met maaltijdbezorging: 10 vragen om te beantwoorden

Deliveroo

Het Britse Deliveroo opereert sinds september 2015 op de Nederlandse markt en bezorgt inmiddels via fietskoeriers maaltijden in veertien grotere Nederlandse steden, voor in totaal circa 1500 restaurants. Daaronder weinig cafetaria’s. De bezorgdienst richt zich op kwalitatieve maaltijden van goede restaurants.

Marketplace+

Sinds juli neemt Deliveroo ook bestellingen aan voor bedrijven die eigen bezorgers hebben. De maaltijdbezorger start daarvoor een nieuwe dienst: Marketplace +. Deze dienst zal binnenkort in alle Nederlandse steden waar Deliveroo actief is, beschikbaar zijn. Daarnaast is uitbreiding in heel Nederland een optie. De ondernemer betaalt dan uiteraard een lagere commissie. Hoe laag is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel