nieuws

Uber Eats van start in Haarlem

Bedrijfsvoering 400

Uber Eats gaat voor het eerst buiten de Randstad de weg op. De dienst is vanaf vandaag, 14 september, ook beschikbaar in Haarlem. Als openingsactie betalen gebruikers de eerste maand geen bezorgkosten.

Uber Eats van start in Haarlem

Vanaf vandaag kunnen Haarlemmers dagelijks tussen 11.00 uur ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avonds kiezen uit honderden maaltijden van lokale restaurants in de Uber Eats app en bestellen zonder minimum bestelbedrag. En tot halverwege oktober betalen consumenten geen bezorgkosten als ze de code FREENL invoeren.

Veel studenten

In Haarlem zijn relatief veel restaurants te vinden en er wonen veel studenten en jonge mensen die graag eten bestellen én flexibel hun werktijd in willen delen, zo zegt de bezorgdienst. Bovendien zag de maaltijdbezorger dat de app in Haarlem vaak werd geopend om iets te bestellen, wat tot nu toe niet mogelijk was.

Wel of niet starten met maaltijdbezorging? Doe deze drie onderzoeken

Wel of niet starten met maaltijdbezorging? Doe deze drie onderzoeken

McDonald’s

Haarlemmers kunnen via Uber Eats bij onder meer bij McDonald’s bestellen, vanaf volgende week. De keten startte in juni 2017 met bezorgen onder de naam McDelivery. Daarnaast kunnen gebruikers kiezen uit het aanbod van lokale restaurants in Haarlem, variërend van salades en poké bowls tot hamburgers en spareribs. Sinds 16 augustus kunnen gebruikers ook via iDEAL hun bestelling betalen.

Voor het einde van het jaar staat een start in Groningen ook op de planning.

Uber Eats in Nederland

Het Amerikaanse Uber Eats is sinds 2016 actief in Nederland. Bezorgers van de dienst gebruiken niet alleen de fiets, maar ook de scooter en de auto. De maaltijdbezorger richt zich op een bredere doelgroep, niet alleen de haute cuisine.

Reageer op dit artikel