nieuws

Nieuwe eigenaren Sugo Pizza willen de wereld over

Bedrijfsvoering 1005

Horecaondernemers Herman Hell en Hugo Kruijssen hebben de drie vestigingen van Sugo Pizza overgenomen. Het duo heeft grote ambities met de vierkante pizza’s.

Nieuwe eigenaren Sugo Pizza willen de wereld over
Herman Hell (links) en Hugo Kruijssen. Foto: Roosmarijn de Groot

‘We hebben het product verbeterd en met de gezonde vierkante pizza veroveren we straks de wereld’, zeggen Hugo Kruijssen en Herman Hell, die ook eigenaar is van Hell’s Kitchen Horeca Groep.

Na de overname van de Sugo-vestigingen in Rotterdam (twee) en Amsterdam (één) willen de twee partners twintig vestigingen in de komende vijf jaar realiseren, te beginnen in Nederland. In de toekomst wil het duo Sugo Pizza lanceren op vliegvelden over de hele wereld.

Vierkante pizza

Sugo Pizza heeft naam gemaakt als gezonde en vierkante pizza, gebaseerd op streetfood uit Rome: de pizza al taglio. Een product waarbij alles draait om de bodem. Omdat er geen geur- en smaakstoffen aan het deeg worden toegevoegd, gaat Sugo Pizzahet rijsproces in meerdere stappen. ‘Op dit moment maken we grote stappen met onze receptuur en productiemethodes waardoor we binnenkort nog betere, maar vooral meer constante kwaliteit garanderen’, aldus Hell.

Minder calorieën

Omdat het langzaam rijzende deeg alleen uit water, meel en gist bestaat is het eindproduct luchtig en licht. Kruijssen: ‘Bij Sugo Pizza gebruiken we ingrediënten als kaas alleen voor de smaak. De bodem heeft geen vet nodig. Hierdoor kunnen we een scala aan vlees-, vis-, vegetarische- maar ook vegan-pizza’s aanbieden met veel minder calorieën en vet dan traditionele pizza’s. En door de samenstelling van het meel komt de voedingswaarde dicht in de buurt van een bruine boterham.’

Duurzaamheid

Sugo Pizza draagt uit dat de zorg voor onze planeet de verantwoordelijkheid is van iedereen. De keten wil hierin een actieve rol spelen en streeft naar zorgvuldig gebruik van natuurlijke bronnen en beter dierenwelzijn. Het meel, de vleeswaren en kazen zijn afkomstig van familiebedrijven in Italië. De koffie, thee, wijnen en sappen zijn biologisch en zo veel mogelijk fair trade, het verpakkingsmateriaal is gemaakt van gerecycled karton.

Reageer op dit artikel