nieuws

McDonald’s plaatst laadpalen bij restaurants

Bedrijfsvoering 215

Eigenaren van elektrische auto’s zullen binnenkort wellicht vaker een bezoek brengen aan McDonald’s. Ze kunnen namelijk bij het grootste deel van de vestigingen in Nederland hun auto opladen.

McDonald’s plaatst laadpalen bij restaurants

McDonald’s kondigt aan te gaan samenwerken met energiebedrijf Nuon voor de plaatsing van snellaadpalen. Binnen drie jaar moeten deze laadsystemen bij 168 van de huidige 245 van de McDonald’s-filialen in Nederland zijn gerealiseerd.

Twee laadpunten

Ook nieuwe restaurants, mits bereikbaar voor auto’s, zullen met laadpalen worden uitgerust. Het gaat in eerste instantie om twee laadpunten per filiaal. De eerste laadpaal moet eind dit jaar zijn gerealiseerd.

Laadpalen voor elektrische auto’s: extra service met interessante winstmarge

Laadpalen voor elektrische auto’s: extra service met interessante winstmarge

Windmolens

Voor de levering van de elektriciteit wordt Nuon verantwoordelijk. De stroom zal volledig afkomstig zijn van Nederlandse windmolens. McDonald’s en Nuon gaven geen financiële details af over de samenwerking.

Positieve bijdrage

Sander Schuitema, Key Accountmanager Emobility bij Nuon, is ervan overtuigd dat mensen met een plug-in hybride of elektrische auto een horecagelegenheid uitkiezen op de aanwezigheid van een laadpaal. ‘De transitie naar elektrisch rijden is in volle gang. Over een paar jaar zijn er net zoveel auto’s op elektriciteit als op benzine of diesel. Die automobilisten wil je als gast en zij willen omrijden voor jouw locatie. De aanwezigheid van een laadpaal levert een positieve bijdrage aan je gastvrijheid en het bezorgt je omzet. Na een aantal jaar heb je de investering terugverdiend en maak je gewoon winst. Kortom: er is geen reden om het niet te doen’, vindt hij. ‘Sterker nog, straks zijn laadpalen net zo normaal als gratis wifi.’

Reageer op dit artikel