nieuws

McDonald’s bouwt vanaf nu 100 procent elektrisch

Bedrijfsvoering 362

McDonald’s Nederland bouwt vanaf nu alleen nog maar restaurants die 100 procent elektrisch zijn. De eerste volledig gasloze vestiging opent voor het einde van dit jaar in Nijmegen.

McDonald’s bouwt vanaf nu 100 procent elektrisch
McDonald's Doetinchem restaurant

De nieuwe vestiging aan de Wijchenseweg in Nijmegen bevat een aantal duurzame oplossingen die McDonald’s Nederland al een aantal jaren toepast in de restaurants, zoals watervrije urinoirs, zonnecollectoren en een warmteterugwinsysteem. Ook de zuinige friteuses zijn niet nieuw voor McDonald’s.

Wel nieuw is dat de keten elk nieuw restaurant volledig elektrisch uit zal voeren, zo laat een woordvoerder weten. Vanaf nu wordt ieder restaurant dat McDonald’s bouwt, 100 procent elektrisch.

Mega McDonald’s

Het restaurant aan de Wijchenseweg is Nijmegen wordt een mega-vestiging. De zaak is bijna 600 vierkante meter groot met 195 zitplaatsen binnen en nog eens 68 op het terras. Het is één van de grootste vestigingen in Nederland, in een voormalige discotheek naast het huidige McDonald’s-restaurant. De nieuwe vestiging krijgt een McDrive en een McCafé. Het oude pand wordt gesloopt om plaats te maken voor parkeerplaatsen en een drive lane.

McDonald’s plaatst laadpalen bij restaurants

McDonald’s plaatst laadpalen bij restaurants

Gas wordt uitgefaseerd

De Nederlandse overheid wil het gebruik van aardgas in ons land over een aantal jaren uitfaseren, voor zowel huishoudens als bedrijven. Die overgang gaat een grote rol spelen de komende jaren, zeker bij grootverbruikers in de horeca. Het beleid is dat het aardgas in 2050 uit alle huishoudens is verdwenen. In Utrecht worden zelfs geen nieuwe woningen meer gebouwd met een gasaansluiting. Steeds meer regionale en lokale overheden kijken naar de mogelijkheden om het gasverbruik terug te dringen.

Hoe dit alles zich gaat ontwikkelen richting het bedrijfsleven, is nog niet duidelijk. Wel is de kans groot dat de gasprijs de komende jaren gaat stijgen.

Reageer op dit artikel