nieuws

Gemeente zet een streep door Tony’s Plaza IJsselstein

Bedrijfsvoering 1210

De Plaza-vestiging in het tankstation in IJsselstein moet alle horeca-activiteiten staken. De gemeente dreigt met een forse dwangsom als er geen gehoor wordt gegeven aan de eis. Volgens de gemeente is er geen vergunning aangevraagd en past een cafetaria niet in het bestemmingsplan.

Gemeente zet een streep door Tony’s Plaza IJsselstein
Fotografie: Herbert Wiggerman.

Het gaat om Tony’s Plaza IJsselstein aan de Baronieweg aan de rand van de stad. Het tankstation is eigendom van De Haan Minerale Oliën, dat zo’n 150 tankstations in Nederland exploiteert.

De Plaza-vestiging in IJsselstein is een samenwerking tussen Sligro (eigenaar van Plaza) en De Haan, dat eind juni als franchisenemer Tony’s Plaza opende in het tankstation.

Geen vergunning

Volgens de gemeente IJsselstein is de cafetaria geopend zonder omgevings- en exploitatievergunning. Daarnaast past een horecafunctie niet in het bestemmingsplan. Daarom moet De Haan de cafetaria – de bakwand, bakplaat en het zitgedeelte – uiterlijk maandag 17 september hebben verwijderd. Wanneer De Haan daar geen gehoor aan geeft, volgt er een boete van €10.000 per week, tot een maximum van €20.000.

Tony's Plaza in IJsselstein

Fotografie: Herbert Wiggerman.

Verkeersveiligheid

De gemeente heeft op dit moment ook zorgen over de verkeersveiligheid rondom het tankstation. Het gaat dan onder meer om het plan om te gaan bezorgen, terwijl er geen fietsers of brommers op die weg mogen rijden. Ook voor bezorgauto’s is de locatie volgens de gemeente lastig te bereiken, onder meer vanwege de doorgetrokken streep. Bovendien is er bij het tankstation alleen plek voor kort parkeren. Voor mensen die iets komen eten of afhalen, is onvoldoende parkeerruimte, wat volgens de gemeente tot onveilige situaties kan leiden.

De gemeente is de overtreding op het spoor gekomen na een melding van horecaondernemer Theo Temming, die HappyFood IJsselstein, restaurant Robuust en een vestiging van New York Pizza in de stad bestiert.

De Haan wil op dit moment niet reageren en zegt nog met de gemeente in gesprek te zijn. De gemeente laat desgevraagd weten dat de deadline van 17 september niet van de baan is.

Bekijk hier de fotoreportage van Tony’s Plaza IJsselstein

 

Tony's Plaza in IJsselstein

Fotografie: Herbert Wiggerman.

>Lees ook>> Horecavergunningen: de belangrijkste op een rij

 

Reageer op dit artikel