nieuws

Coca-Cola overweegt om wietdrankjes te maken

Bedrijfsvoering 145

Frisdrankgigant Coca-Cola heeft interesse in de markt van cannabisdrankjes. Het bedrijf zou zelfs in hierover in gesprek zijn met een wietproducent.

Coca-Cola overweegt om wietdrankjes te maken

Coca-Cola zegt geïnteresseerd te zijn in drankjes met CBD. Dat is een van de werkzame stoffen in wiet. Het bedrijf heeft echter nog geen knopen doorgehakt. Een woordvoerder wilde niet ingaan op de geruchten over gesprekken met wietproducent Aurora Cannabis. De beurskoers van het Canadese bedrijf schoot deze week wel flink omhoog.

Meer cannabisdrankjes

Meerdere gevestigde concerns zijn momenteel bezig met drankjes met wiet. Zo stak bier- en wijnbedrijf Constellation Brands onlangs zo’n 3,8 miljard dollar in het Canadese Canopy Growth, dat medicinale wiet kweekt. De Amerikaanse brouwer Lagunitas, eigendom van Heineken, heeft in de VS daarnaast een non-alcoholisch cannabisdrankje, genaamd Hi-Fi Hops, op de markt gebracht.

Coca-Cola met cocaïne

Overigens verwerkte Coca-Cola in zijn beginjaren al eens drugs in drankjes. Cola bevatte rond 1900 echte cocaïne. Later is het bedrijf gestart met het gebruik van cocabladeren waar dat stimulerende stofje al is uitgehaald. In cola zit tevens cafeïne, dat ook terug te vinden is in koffie, thee en diverse energiedrankjes.

Reageer op dit artikel