nieuws

Apetrotse ondernemer opent nieuwe Verhage in eigen dorp

Bedrijfsvoering 358

Ron Wullems heeft op dinsdag 11 september de deuren van zijn nieuwe Verhage-vestiging in Rockanje officieel geopend. Bijzonder was dat naast zijn familie een aantal vaste gasten van zijn vorige zaak daarbij aanwezig was.

Apetrotse ondernemer opent nieuwe Verhage in eigen dorp
Ron Wullems knipt de slingers door van zijn nieuwe zaak, vergezeld door zijn ouders, vriendin en gasten.

De Verhage in Rockanje is gevestigd in een nieuwe hoekpand aan de Raadhuislaan, op een plek waar 23 jaar Tjallinks Snackcorner heeft gezeten. Nu staat Ron Wullems er aan het roer en daar is hij heel trots op, niet in de laatste plaats omdat hij zelf in Rockanje woont. Hiervoor had hij ook al jarenlang een eigen Verhage-vestiging, in de Rotterdamse wijk Lage Land.

‘Ik heb er nog steeds kippenvel van’, zegt de 30-jarige Wullems. ‘Een zaak in mijn eigen dorp, geweldig. Normaal rij ik 100 kilometer per dag, nu sta ik met twee minuten op de stoep.’

Verhage Rockanje is niet heel groot, 90 vierkante meter. Binnen zijn 33 zitplaatsen, buiten 40. Vijf medewerkers van de vorige eigenaar zijn gebleven, en Wullems heeft er nog eens vijf aangenomen. ‘In de startperiode heb ik dat echt nodig. We weten nog niet wat de omzet gaat doen, maar ik denk het met tien man te kunnen redden. Het is een vrij jong dorp, dus de meesten zijn middelbare scholieren.’

Toeristen

Wullems, die het pand huurt van de vorige cafetaria-ondernemer, zit met zijn zaak dichtbij het strand van Rockanje. Hij verwacht daar goed van te kunnen profiteren. ‘Er komen hier altijd ontzettend veel toeristen, vooral Duitsers. En tijdens de vakantie geven mensen wat makkelijker geld uit.’

Carrière bij Verhage

Wullems begon zijn carrière op zijn veertiende, bij Verhage Spijkenisse. Ook werkte hij bij Verhage Burgh-Haamstede en ging later aan de slag bij Verhage Hellevoetsluis. In 2012, toen hij 23 was, begon hij zijn eigen Verhage in de Rotterdamse wijk Lage Land. ‘Dat was best eng. Ik was jong, in een wildvreemde stad, met mijn eerste eigen zaak. En Rotterdammers kunnen grof in de mond zijn. Maar het is me heel goed gelukt. Die winkel was echt een dagzaak, in een buurt die net onder de middenstand zit. ‘

Toen hij de kans kreeg om in zijn eigen Rockanje een zaak te starten, greep hij die met beide handen aan. En hij is vol vertrouwen. ‘Nu heb ik zeven jaar ondernemerservaring en zit ik in mijn eigen dorp. Ik sta dus met 2-0 voor. En de gemiddelde besteding ligt hier hoger.’

Zes oma’s

Dat de Rotterdammers hem in hun armen hebben gesloten, bleek wel tijdens de opening in Rockanje, waar een aantal van zijn vaste gasten speciaal voor naar het Zuid-Hollandse dorp waren afgereisd. ‘Zes oudere dames kwamen met een busje uit Rotterdam om erbij te zijn. Ik ging daarheen zonder oma’s, en nu heb ik er zes.’

Allround eetgelegenheid

Tom Bijl, directeur Verhage Franchise Support, is tevreden met de opening van de inmiddels 39e Verhage-vestiging. ‘Het streven is om ieder jaar gestaag te groeien in aantal stores. Daarnaast willen wij ons als merk de komende tijd nadrukkelijker profileren als allround eetgelegenheid, zodat jong en oud voor koffie, ontbijt, lunch, diner en afhalen bij ons aan het juiste adres is en blijft. Met deze nieuwe en inmiddels 39e Verhage store zetten we wederom een stap in de juiste richting.’

Zelfstandige ondernemers

Verhage is een franchiseformule die werd opgericht in 1967. In 50 jaar tijd is de organisatie uitgegroeid tot een volwaardige fastserviceketen bestaande uit 39 restaurants, allen geëxploiteerd door zelfstandige ondernemers. De focus ligt op de begeleiding van ondernemers en het opleiden van de medewerkers. Dit jaar is Verhage op plaats 78 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven geëindigd.

Reageer op dit artikel