nieuws

16 september laatste dag van Wilma en Leon Leijtens in De Vergulden Èrpel

Bedrijfsvoering 646

Wilma en Leon Leijtens staan op zondag 16 september voor het laatst in hun cafetaria De Vergulden Èrpel in Waalwijk. Na 31 jaar belooft dat een spannende en moeilijke dag te worden.

16 september laatste dag van Wilma en Leon Leijtens in De Vergulden Èrpel
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal

‘Sinds 1 september hebben we heel veel emoties’, vertelt Wilma Leijtens van De Vergulden Èrpel. ‘Het woord ‘september’ valt, en dan komt de laatste dag heel dichtbij.’

Ondertussen stromen van alle kanten reacties binnen. ‘Gasten en ook leveranciers die ons bedanken, kinderen die een tekening komen brengen, lieve woorden op Facebook. Dat doet ons heel veel. Er kwam ook een meneer langs die in de wijk woont, maar niet zo vaak bij ons is geweest. Maar hij kwam ook een bloemetje brengen. Dat was heel bijzonder.’

Dream team is aanwezig

Op zondag 16 september is De Vergulden Èrpel zoals gewoonlijk geopend van 12.00 tot 20.00 uur. ‘Iedereen is welkom. De hele dag staan er lekkere gefrituurde hapjes klaar en een borreltje. Onze teamleden, het dream team, komen ook allemaal en willen graag helpen. Heerlijk toch? Onze dochter Samantha wil graag gastvrouw zijn. Heel fijn dat iedereen zo meeleeft.’

Wilma en Leon Leijtens, die in 2010 met hun zaak de Cafetaria Top 100 wonnen, grijpen iedere kans aan om te vertellen hoe dankbaar ze zijn voor al die jaren. Maar duidelijk is dat er nu ontzettend veel op hen afkomt. ‘We leven nu in een roes, en we moeten zo veel regelen. Het besef komt pas 17 september, denk ik.’

Nieuwe eigenaren

Vanaf 17 september zijn Christina Xiang en Ming Chen de nieuwe gezichten van de zaak. Ze hebben ervaring in de branche en hebben verschillende cafetaria’s gerund. Ze worden op dit moment ingewerkt door Wilma en Leon Leijtens en hun team. Daarnaast zijn ze druk bezig met een verhuizing. Tot 3 oktober blijven ze in hun huis naast de zaak wonen en verhuizen dan naar een nieuw huis in de omgeving.

De grootste reden voor de verkoop van De Vergulden Èrpel is hun gezondheid, zo vertelde Wilma Leijtens onlangs tegen Snackkoerier. Ze worstelt nog steeds met lichamelijke problemen als gevolg van een auto-ongeluk in 2014. Ze staat niet meer iedere dag in de zaak. ‘Ik doe mijn best, Leon ook, maar uiteindelijk is het te zwaar.’ Wat ze in de nabije toekomst gaan doen, is nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel