nieuws

Uber Eats voor het eerst buiten de Randstad

Bedrijfsvoering 155

Maaltijdbezorger Uber Eats gaat voor het eind van het jaar aan de slag buiten de Randstad. Het bedrijf neemt de stap naar eigen zeggen vanwege de grote vraag.

Uber Eats voor het eerst buiten de Randstad
UberEats koerier in Amsterdam

Uber Eats breidt uit naar Groningen en Haarlem, en vergroot Uber Eats het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Uber data laten zien dat er rondom Den Haag, in Haarlem en Groningen veel interesse is in de on-demand maaltijdservice. In deze gebieden werd de app in het afgelopen jaar meer dan 10.000 keer geopend om te checken of de service al beschikbaar was.

App wordt toegankelijker

Daarnaast breidt het bedrijf de betaalmogelijkheden van de app uit. Bestaande en nieuwe gebruikers kunnen nu ook met iDEAL afrekenen. Daarmaa wordt de app toegankelijk voor gebruikers in bestaande bezorggebieden die niet over een PayPal account of creditcard beschikken. De update van de Uber Eats app met iDEAL wordt gefaseerd aangeboden en zal uiterlijk eind volgende week voor alle gebruikers in Nederland beschikbaar zijn.

Uber Eats

Het Amerikaanse bedrijf maakt sinds 2016 naam als maaltijdbezorger in Nederland. Eerst in Amsterdam en later ook in Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amstelveen. Bezorgers van Uber-Eats komen niet alleen op de fiets, maar ook op de scooter of in een auto. En de maaltijdbezorger richt zich op een bredere doelgroep, niet alleen de haute cuisine. Via de app worden ook de pizza’s, friet en hamburgers afgeleverd. Zo maakt Frites Atelier ook gebruik van de dienst.

Fee

Uber Eats rekent €2,50 per bezorgbestelling aan alle aangesloten ondernemers. Hoe hoog de fee is van de bestelling (het percentage over het bedrag) is geen open boek. Zo heeft McDonald’s een mondiale afspraak met UberEats over de fee, waarover geen uitspraak wordt gedaan vanwege de concurrentiegevoeligheid.

Reageer op dit artikel