nieuws

Ook Amersfoort krijgt Papa John’s Pizza

Bedrijfsvoering 266

De Amerikaanse pizzaketen Papa John’s opent op 27 augustus een vestiging in Amersfoort. De keten is daarmee nog niet klaar dit jaar.

Ook Amersfoort krijgt Papa John’s Pizza

Papa John’s is straks te vinden aan de Leusderweg in Amersfoort. Franchisenemers Rafat Alla en Maged Pawed zullen de vestiging feestelijk openen en delen honderd gratis pizza’s uit tussen 12.00 en 13.00 uur.

Volgens de keten is de stad een goede plek voor een vestiging, omdat steeds meer internationale merken zich er vestigen. Ook de jonge bevolking en de centrale ligging is gunstig. Bij succes wil Papa John’s over twee jaar een tweede zaak openen in Amersfoort, zo meldt Indebuurt.nl.

Papa John’s in Nederland

In 2016 werd de eerste Papa John’s vestiging in Nederland geopend in Amsterdam. Inmiddels zijn er zestien vestigingen in Nederland, verdeeld over Amsterdam (8), Utrecht en Rotterdam (2), Haarlem, Hoofddorp,  Leiden en Almere (1). Het plan is om dit jaar nog een meer vestigingen te openen, onder meer in Leiden en Den Haag.

Kleine speler

Met ruim 5000 vestigingen wereldwijd behoort Papa John’s tot de grootste pizzarestaurantketens ter wereld, maar in ons land is de keten nog een kleine speler. Domino’s Pizza telt meer dan 250 winkels en heeft de ambitie om binnen twee jaar 300 zaken te hebben. New York Pizza heeft op dit moment ruim 150 winkels. Pizza Hut heeft twee zaken in Nederland, maar wil groeien naar honderd.

Reageer op dit artikel