nieuws

McDonald’s lanceert MacCoin voor jubileum BigMac

Bedrijfsvoering 399

McDonald’s lanceert ter ere van het vijftigjarige bestaan van de Big Mac de MacCoin. Deze unieke munt is vanaf vandaag beschikbaar, ook in Nederland.

McDonald’s lanceert MacCoin voor jubileum BigMac
De MacCoin heeft wereldwijd dezelfde waarde: 1 BigMac.

De MacCoin is de eerste munt die overal ter wereld exact dezelfde waarde heeft: één Big Mac. De munt wordt (zolang de voorraad strekt in Nederland) bij elke bestelling van een Big Mac-menu gratis uitgereikt. De munt kan tot eind van het jaar in meer dan vijftig landen bij deelnemende McDonald’s restaurants ingeleverd worden voor een Big Mac.

Big Mac overal ter wereld te bestellen

In zijn vijftigjarig bestaan is de Big Mac een klassieker van wereldformaat geworden. Bij ieder McDonald’s restaurant ter wereld kan je de Big Mac bestellen. De Big Mac is bedacht door de Amerikaanse Franchisenemer Jim Delligatti en is zo universeel geworden dat zakenblad The Economist de burger als een economische indicator gebruikt: de Big Mac Index. Daarom verdient de Big Mac voor zijn 50ste verjaardag zijn eigen munteenheid: de MacCoin.

Munt vertegenwoordigt universele karakter

Er zijn vijf verschillende MacCoins ontwikkeld. Elke munt representeert een decennium. ‘Met de MacCoin hebben we een passende traktatie gevonden voor onze gasten. Want wat vertegenwoordigt het universele karakter van de ‘burger der burgers’ nu beter dan een munteenheid die over de hele wereld dezelfde waarde heeft’, aldus Eunice Koekkoek, Manager Corporate Communicatie McDonald’s Nederland.

Gratis bij Big Mac-menu

In Nederland krijgen gasten een MacCoin bij de bestelling van een Big Mac-menu. De MacCoin wordt uitgegeven vanaf 2 augustus 2018 en is beschikbaar zolang de voorraad strekt. De MacCoin kan worden verzilverd in ieder McDonald’s restaurant in een van de vijftig deelnemende landen. De munten zijn geldig tot en met 31 december 2018.

Reageer op dit artikel