nieuws

Wayback Burgers en WOK& genomineerd voor Franchise Starter Award

Bedrijfsvoering 233

De Aziatische fastserviceformule WOK& en de Amerikaanse hamburgerketen Wayback Burgers maken kans op de Franchise Starter Award. Dit is een nieuwe aanmoedigingsprijs voor startende franchiseorganisaties.

Wayback Burgers en WOK& genomineerd voor Franchise Starter Award
Foto: Facebook Wayback Burgers Nederland

Met de Franchise Starter Award wil het Nationale Franchise Congres startende franchise organisaties belonen voor hun positieve impact op franchise en goed ondernemerschap. Om de goede naam van franchise kracht bij te zetten, is deze aanmoedigingsprijs in het leven geroepen. Wayback Burgers en WOK& zijn twee van de acht kanshebbers voor de award.

De nominatie van Wayback Burgers is bijzonder, omdat de eerste Nederlandse vestiging nog niet open is. Dat zou deze zomer gebeuren, in Eindhoven. Volgens de Nationale Franchisegids valt de nominatie te billijken omdat Wayback al wel in andere landen actief is.

Vijf vestigingen per jaar

Het plan is om in Nederland vier of vijf restaurants per jaar te openen. In totaal zullen drie tot vijf onder eigen beheer komen, de rest op franchisebasis. ‘Het doel is om over twintig jaar 50 tot 75 vestigingen te hebben’, aldus masterfranchiser Stefan Boers. De keten onderscheidt zich onder meer met vers vlees, verse kip en handgemaakte milkshakes.

Wayback Burgers opent deze zomer in Nederland

Wayback Burgers opent deze zomer in Nederland

Start van Wayback Burgers

Wayback Burgers werd in 1991 opgericht in Newark, in de Amerikaanse staat Delaware. In 2009 is de franchise-uitbreiding gestart. Inmiddels zijn er 144 restaurants open in de Verenigde Staten en ruim 450 in ontwikkeling wereldwijd. Sinds 2015 heeft Wayback buiten Amerika vestigingen geopend, als eerste in Argentinië en inmiddels ook in Brunei, Maleisië en Saoedi-Arabië. Nederland is straks de eerste in Europa.

Verantwoordelijke maaltijd

WOK&, de ‘natural Asian fastservice formule’, is eind vorig jaar in Rotterdam gelanceerd. Deze zomer openen vestigingen in Heerhugowaard, Groningen, Enschede en Leiden hun deuren. Het fastserviceconcept richt zich vooral op jonge mensen met een gezondere lifestyle en een voorkeur voor een verantwoorde maaltijd voor een betaalbare prijs. WOK& serveert gezonde en natuurlijke producten, gebaseerd op de Aziatische keuken. Het assortiment is onlangs uitgebreid met veganistische producten.

WOK& breidt uit met 7 nieuwe restaurants

WOK& breidt uit met 7 nieuwe restaurants

‘We zijn het meest trots op het feit dat we een vernieuwende en onderscheidende formule hebben neergezet en dat deze zo goed is ontvangen’, aldus Boris van Leeuwen van Mie Like Franchise, de formuleorganisatie achter WOK&

Uitreiking Franchise Starter Award

De Franchise Starter Award wordt op 4 oktober uitgereikt tijdens het Nationale Franchise Congres op het hoofdkantoor van ABN Amro in Amsterdam. Een jury van franchise professionals, het publiek en alle aanwezigen op het congres bepalen de winnaar. Er valt een prijzenpakket ter waarde van €10.000 te winnen. Via de website van het Nationale Franchise Congres, kan het publiek tot 3 augustus stemmen op hun favoriete kandidaat.

Bekijk hier de overige kandidaten.

Reageer op dit artikel