nieuws

Nationale Horecapas geeft korting aan ondernemers

Bedrijfsvoering 257

Ondernemers die een Nationale Horecapas hebben, krijgen bij veertig groothandels korting. Deze korting is maximaal 25 procent en wordt direct van de factuur afgetrokken, dus niet achteraf of in de vorm van een bonus. De pas zelf kost 2,50 euro per maand.

Nationale Horecapas geeft korting aan ondernemers

Volgens initiatiefnemer van de Nationale Horecapas, Alex Gurpinar, kan de pas duizenden euro’s per jaar opleveren. Wie nu zijn pas aanschaft, steunt ook het goede doel. De grote namen ontbreken (nog) in het rijtje bedrijven dat korting geeft. Zo doen Hanos, Sligro, Makro en Bidfood (DeliXL) niet mee op dit moment. Het op consumenten gerichte Fonq doet daarentegen wel mee. Horecavoordeelshop, Chefslabels en Borden&Zo zijn ook aangesloten.

De Nationale Horecapas is een initiatief van Alex Gurpinar, die bijna vier jaar een eigen horecaonderneming had en meer dan tien jaar werkzaam was in de branche. ‘Ik maakte lange werkdagen en miste daardoor de tijd om op zoek te gaan naar de beste aanbieders. Bovendien was het als individuele ondernemer lastig om mooie kortingen te krijgen.’ Hij is er in januari 2017 mee gestart.

Maximaal 25 procent korting met horecapas

Met de Nationale Horecapas heeft hij de oplossing voor deze beide problemen. ‘We hebben inmiddels afspraken met veertig groothandels, die kortingen geven tot liefst 25 procent.’

Als ondernemer ontvang je een unieke code, waarmee je tijdens je bestelling de korting direct verrekend krijgt op je totale rekening. ‘Niets achteraf dus, maar meteen een besparing.’ Er zit geen limiet op bestelhoeveelheden.

Steun aan goed doel

De kosten voor de Nationale Horecapas bedragen 2,50 euro per maand, dertig euro per jaar. ‘Dit geld gebruiken we om onze onkosten te dekken en zetten we in voor marketing. Bovendien kunnen we hiermee onze onafhankelijke positie waarborgen. Veel partijen krijgen een vergoeding als ze een product of dienst onder de aandacht brengen, wij niet. Alle korting komt dus de ondernemer ten goede.’

Wie zich nu aanmeldt voor de Nationale Horecapas, steunt bovendien het goede doel. ‘Voor iedere verkochte kaart maken wij 2,50 euro over aan een nader te bepalen organisatie.’

De pas is persoonsgebonden en staat geregistreerd op naam en bedrijf. Daarom is het niet mogelijk om de pas uit te lenen. Er zijn geen verplichtingen of restricties verbonden aan de Nationale Horecapas. Ondernemer bepalen zelf wat en waar ze kopen en hoe vaak ze gebruikmaken van de pas

 

Reageer op dit artikel