nieuws

Burger King opent eerste vestiging in Zeeland

Bedrijfsvoering 207

Zeeland krijgt begin volgend jaar de eerste Burger King. Ook nieuw: het wordt de eerste Nederlandse vestiging met een dubbele drive-thru.

Burger King opent eerste vestiging in Zeeland
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant Den Haag / Burger King / Laurens Meyer bij Burger King Spuistraat

De Zeeuwse vestiging is het nieuwste wapenfeit van Laurens Meijer, de nieuwe master franchiser van Burger King. Onlangs werd bekend dat Burger King na 20 jaar terugkeert in Tilburg.

De nieuwe Burger King zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 de deuren openen. In het restaurant is plek voor ruim 100 gasten en op het terras komen nog eens 90 zitplaatsen. De zaak in Goes is het tweede restaurant dat wordt geopend onder de nieuwe master franchiser BKNL B.V, het bedrijf van horecaondernemer Laurens Meijer.

Burger King Goes

Het restaurant in Goes krijgt ook order kiosken, zodat de gasten zelf hun bestelling kunnen invoeren. Bovendien heeft de zaak een primeur voor Nederland: het is de eerste Nederlandse vestiging met een dubbele drive-thru.

Paul Fermont was als makelaar betrokken bij het project. Hij is te spreken over de samenwerking met de nieuwe master franchiser. ‘Dankzij de coöperatieve houding van zowel huurder als verhuurder zijn we tot een definitief contract gekomen.’

Laurens Meijer: ‘Burger King ver achtergebleven’

Laurens Meijer: ‘Burger King ver achtergebleven’

Laurens Meijer

Burger King telt momenteel 60 restaurants in Nederland.  Laurens Meijer wil op termijn 100 tot 200 zaken in Nederland.  Volgens Meijer gaat het om een langetermijnplan, zo liet hij weten in een interview met Snackkoerier. ‘Het liefst zou ik er heel snel 100 bij hebben. Maar ik ben natuurlijk wel realistisch. Veel hangt af van regelgeving en het krijgen van een vergunning. Als we er elke maand één kunnen bouwen doen we het denk ik heel goed. Locaties zijn er wel maar locaties met alle vergunningen is nog iets heel anders.’

Burger King

Laurens Meijer bij Burger King Spuistraat in Den Haag. (C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Alle opties open

Qua locaties voor Burger King houdt de horecamagnaat alle opties open. ‘We gaan voor alle locaties. In een food court, als inline store, een drive tru langs de snelweg of een in een winkelcentrum in een grote stad, we zijn flexibel.’ Ook de grootte van de vestigingen is wat Laurens Meyer betreft flexibel. ‘Bij een stand alone vestiging denken we aan 350 tot 450 vierkante meter, maar bij een food court kan 150 vierkante meter al genoeg zijn. Daar hebben we veel mogelijkheden.’

 

Reageer op dit artikel