nieuws

Burger King keert terug naar Tilburg

Bedrijfsvoering 506

Burger King opent eind 2018 een nieuwe vestiging in Tilburg. De keten is ruim twintig jaar afwezig geweest, en introduceert met het nieuwe restaurant meteen een nieuw bestelsysteem.

Burger King keert terug naar Tilburg
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

De vestiging van Burger King komt op de hoek van de Heuvelring en het Piusplein en zal in het laatste kwartaal van 2018 haar deuren openen. Er komt plek voor 90 gasten in het restaurant en er komen ruim 50 zitplaatsen op het terras. Daarnaast krijgt het restaurant in Tilburg order kiosken, zodat de gasten zelf hun bestelling kunnen invoeren.

Snel groeien

Het restaurant in Tilburg wordt het zestigste Burger King-restaurant in Nederland. De zaak in Tilburg is het eerste restaurant dat wordt geopend onder de nieuwe master franchiser BKNL B.V. van horecamagnaat Laurens Meijer. Eerder zei hij dat het aantal vestigingen in Nederland veel te laag is, in vergelijking met omringende landen. Meijer wil de keten zo snel mogelijk laten groeien naar honderd tot tweehonderd vestigingen om de grote achterstand met McDonald’s te verkleinen.

Burger King

Laurens Meijer bij Burger King Spuistraat in Den Haag. (C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Burger King Nederland

De zestig Nederlandse restaurants zijn in handen van vijf franchisenemers. De grootste is investeringsmaatschappij Standard Investment. Die nam begin 2016 27 BK-restaurants over van Citoyen Food Group, bij die 27 hoort ook Burger King Schiphol, naar omzet de grootste Burger King ter wereld.

‘Burger King ver achtergebleven’

‘Burger King ver achtergebleven’

De overige BK-restaurants in Nederland zijn in handen van vier andere franchisenemers. Zo exploiteert HMS Host, bekend van de horeca op Schiphol, de Burger King-winkels op alle treinstations in Nederland.

Een andere franchisenemer is Van der Valk-dochter GR8 Investments. Die nam voor €22,7 miljoen de AC-wegrestaurants en hotels van Autogrill Nederland over. Vijf
vestigingen van Burger King kwamen zo in handen van de Van der Valk-familie.

Laurens Meyer nam begin 2018 de leiding over van Burger King Nederland. Zijn bedrijf, BKNL, tekende een masterfranchise-overeenkomst met Burger King Europe.

Reageer op dit artikel