nieuws

Takeaway krijgt klappen door plannen Deliveroo

Bedrijfsvoering 438

Thuisbezorgd heeft op de Amsterdamse beurs een deuk opgelopen nadat Deliveroo aankondigde het aantal restaurants flink uit te breiden. Ook moederbedrijf Takeaway kreeg klappen, op de Londense beurs.

Takeaway krijgt klappen door plannen Deliveroo

Dat meldt het Financieele Dagblad.

Het aandeel van Just Eat, een dienst van Takeaway, zakte in Londen met 10 procent. In Amsterdam daalde het aandeel van Thuisbezorgd met 2,5 procent.

Deze week kondigde Deliveroo aan vanaf juli ook bestellingen aan te zullen nemen voor restaurants die eigen bezorgers hebben. Tot nu toe werkte de bezorgdienst alleen met eigen bezorgers. Deliveroo werkt sinds begin dit jaar alleen nog maar met zzp’ers, een stap die tot veel verzet leidde onder de bezorgers maar toch werd doorgevoerd. De bezorgers van Thuisbezorgd werken wel in loondienst.

Ook restaurants met eigen bezorgers welkom bij Deliveroo

Ook restaurants met eigen bezorgers welkom bij Deliveroo

Nieuwe dienst van Deliveroo

Restaurants kunnen vanaf juli kiezen of ze zelf willen bezorgen of gebruik willen maken van één van de 1900 Deliveroo-bezorgers. Voor restaurants met eigen bezorgers heeft bedrijf een nieuwe dienst opgezet: Marketplace+. Deze wordt uitgerold in de thuisstad Londen en in Nederland eerst in Amsterdam. Daarna zijn de andere dertien steden aan de beurt waar de maaltijdbezorger actief is. Uitbreiding in heel Nederland is voor het Britse bedrijf een optie.

Meer restaurants, lagere commissie

De maaltijdbezorger hoopt met Marketplace+ het aantal aangesloten restaurants, op dit moment 1500 in Nederland, met de helft te kunnen verhogen. De commissie voor restaurants met eigen bezorgers is daarbij lager. Wat die commissie is, kan Deliveroo niet zeggen, omdat dat volgens het bedrijf afhangt van de locatie en het aantal vestigingen.

deliveroo

De veertien steden waarin het bedrijf nu bezorgt, zijn: Arnhem, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam, Breda, Tilburg, Utrecht, Den Haag, Den Bosch, Haarlem, Amstelveen, Eindhoven, Leiden en Delft. De blinde vlekken van het bedrijf in Nederland zijn tot nu toe de Noordelijke provincies en Limburg.

Reageer op dit artikel