nieuws

Domino’s dicht gaten in de weg om pizza’s te beschermen

Bedrijfsvoering 404

Domino’s Pizza kondigt aan een stapje verder te gaan in maatschappelijke betrokkenheid. De pizzagigant gaat vervallen wegen repareren, voor een groot deel uit eigen belang.

Domino’s dicht gaten in de weg om pizza’s te beschermen
Customers interested in nominating their town for a paving grant from Domino’s can enter the zip code at pavingforpizza.com. If their town is selected, the customer will be notified and the city will receive funds to help repair roads so pizzas make it home safely. (PRNewsfoto/Domino's Pizza)

Domino’s gaat stratenmakers in de Verenigde Staten betalen om de weg beter begaanbaar te maken. Bij zo’n campagne hoort natuurlijk een leuke slogan: Paving for Pizza.

Wegen in Amerika zijn vaak in slechte staat. Door alle hobbels, scheuren en gaten raken de pizza’s beschadigd, en dat wil de keten op deze manier verhelpen. Domino’s heeft inmiddels al wegen in Californië, Texas en Delaware laten repareren. In een stad in de staat Georgia werden maar liefst 150 gaten gedicht. Het bedrijf doet het overigens niet zelf, maar betaalt ervoor.

Veel verzoeken

‘We willen niet dat onze overheerlijke pizza’s verloren gaan door een gat in de weg’, zegt de president van Domino’s USA Russel Weiner. ‘We geven te veel om onze klanten om dat te laten gebeuren.’ Mensen die zich ergeren aan slechte wegen in hun omgeving, kunnen hun dorp of stad nomineren voor reparatie door Domino’s. De verzoeken stromen inmiddels binnen op Facebook.

Domino's

Kritiek

Er is ook kritiek op het plan. Het onderhouden van de wegen is een taak van de lokale overheid, niet van een restaurantketen. De move van Domino’s legt de problemen met de infrastructuur in de VS bloot en het tekort aan overheidsgeld om dat goed aan te pakken.

Reageer op dit artikel