nieuws

Burger King in VS tijdelijk dicht na rattenfilmpje

Bedrijfsvoering 267

Een bezoeker van een Burger King-filiaal in de Amerikaanse staat Delaware deed een schokkende vondst in het restaurant. Er liepen ratten rond in een krat met brood. Ze plaatste het onsmakelijke filmpje op Facebook.

Burger King in VS tijdelijk dicht na rattenfilmpje
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

In de video is te zien hoe ratten door een zak met broodjes kruipen. De maker waarschuwt op Facebook dan ook om niet naar dit betreffende restaurant te gaan. De video ging viral.

De voedingsinspectie zag de video ook en vond na onderzoek uitwerpselen in de broodjes die gebruikt worden voor hamburger en kipburgers. Ook werden uitwerpselen gevonden bij de softijsmachine en in het magazijn. Het filiaal werd meteen gesloten. Volgens Burger King gaat het om een franchise-vestiging, niet een winkel onder eigen beheer.

 

Het restaurant werd slechts voor een paar dagen gesloten en de eigenaar werd gesommeerd de situatie te onderzoeken en op te lossen. Inmiddels is het restaurant weer open en krijgt het wekelijks bezoek van een ongediertebestrijder.

Reageer op dit artikel