nieuws

McDonald’s draait pilot met kartonnen rietjes

Bedrijfsvoering 289

De vestigingen van McDonald’s in Brussel vervangen vanaf september alle plastic rietjes door kartonnen exemplaren. Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt plastic vaarwel gezegd.

McDonald’s draait pilot met kartonnen rietjes

De proef met kartonnen rietjes in zes Brusselse vestigingen is onderdeel van het initiatief Scale for Good, een wereldwijd duurzaamheidsprogramma waarin McDonald’s zijn schaalgrootte inzet voor een betere wereld. In de Brusselse politiek is tegelijkertijd een discussie gaande over een verbod op plastic rietjes, zo meldt De Morgen.

Duurzame verpakkingen

Eén van de doelen is om in 2025 alleen nog maar verpakkingen te gebruiken die zijn gemaakt van recyclebaar materiaal of materiaal met een keurmerk zoals fcc. En alle verpakkingen moeten in 2025 dan ook gerecycled worden.

McDonald’s Nederland

Er zijn een aantal landen die een pilot doen op verschillende onderdelen van Scale for Good. België is één van die landen, maar ook het Verenigd Koninkrijk is begonnen met het bannen van plastic rietjes in de 1300 vestigingen in dat land. McDonald’s Nederland zal meegaan in de uitrol van Scale for Good de komende jaren.

Ook andere bedrijven zijn zich steeds meer bewust van het plastic probleem. Zo maakte hotelketen Hilton bekend dat er eind 2018 geen plastic rietjes meer zullen zijn in de 650 gebouwen wereldwijd.

 

Reageer op dit artikel