nieuws

Frites Atelier Gent wordt behoorlijk groot

Bedrijfsvoering 421

De nieuwste vestiging van Frites Atelier in Gent wordt de grootste tot nu toe, met extra menu-items. De zaak gaat medio dit jaar open.

Frites Atelier Gent wordt behoorlijk groot

Eerder was het nog niet helemaal zeker dat Frites Atelier Gent er zou komen, maar nu laat het bedrijf officieel weten dat de voorbereidingen in volle gang zijn. De vestiging in Gent is na Antwerpen de tweede locatie in België.

Frites Atelier Gent wordt de grootste tot nu toe, met een extra verdieping en een flink terras voor de deur. De zaak heeft straks meer zitplaatsen dan alle Ateliers bij elkaar en een uitgebreider assortiment.

Evolutie van Frites Atelier

‘De foodscene in deze stad is flink veranderd en Gent lijkt nieuwe foodconcepten te omarmen’, zegt Sergio Herman. ‘In de evolutie die Frites Atelier heeft doorgemaakt, lag de focus voor dit pand op meer zitplaatsen binnen en we zijn dan ook erg blij dat we dit pand in het centrum van de stad gevonden hebben.

Meer zitplaatsen en snacks

De nieuwe vestiging heeft binnen op de begane grond 22 zitplaatsen en op de eerste verdieping de mogelijkheid voor nog eens 30. Buiten beschikt het Atelier over een terras met minimaal 35 zitplaatsen. Bovendien zal het assortiment geheel in lijn zijn met alle andere Frites Ateliers, maar een iets uitgebreidere kaart hebben met onder meer meer exclusieve en door Sergio Herman ontwikkelde snacks en Belgisch bier van de tap.

Frites-Atelier-My-Thai-Chicken

My Thai Chicken van Frites Atelier.

Mooie locatie

Managing partner Pieter Munten is trots op de mooie locatie is Gent. ‘De Groentemarkt ligt niet alleen centraal in het winkelgebied, maar ook nog eens heel dichtbij het prachtige Gravenkasteel. De voorbereiding van de verbouwing is in gang gezet, het vergunningsproces loopt en we streven ernaar om zoveel mogelijk met lokale partijen te werken. De gastvrijheid zoals we hebben ervaren in Gent is uniek. We zijn daarom ook vereerd al snel onze eerste gasten te mogen ontvangen.’

Horecatijgers gezocht

Frites Atelier hoopt op korte termijn nog een nieuwe vestiging in Brussel aan de lijst toe te voegen. Het openen van nieuwe vestigingen vraagt om nieuwe horecaprofessionals. Frites Atelier is daarom ook op zoek naar ‘echte horecatijgers’, niet alleen op managementgebied, maar ook in de keuken en op de vloer; zowel fulltime als parttime. Alle vacatures voor Gent (en andere vestigingen in Nederland en België) zijn te vinden op de nieuwe website: Fritesatelier.com.

Reageer op dit artikel