nieuws

Chefs Culinar Nijmegen krijgt inspiratiecentrum en slagerij

Bedrijfsvoering 289

De vestiging van Chefs Culinar in Nijmegen wordt flink verbouwd. De grossier van het concept Eetwinkel wil de locatie qua logistiek en inspiratie uitbreiden.

Chefs Culinar Nijmegen krijgt inspiratiecentrum en slagerij

Producten van het van oorsprong Duitse Chefs Culinar komen uit Duitsland. Chefs Culinar in Nijmegen is op dit moment een logistiek centrum voor de Nederlandse markt, maar dat gaat veranderen.

Chefs Culinar in Nijmegen krijgt onder meer een inspiratiecentrum en een slagerij. Dit moet eind van het jaar af zijn. Dat zegt Jan-Hein Aarts, concept manager van het concept Eetwinkel, tegen Snackkoerier.

Verse producten in eigen beheer

Het versassortiment voor Nederland moet straks volledig in Nijmegen komen te staan. ‘Onze visie is om de verse producten helemaal in eigen beheer te hebben’, aldus Aarts. ‘Dat is om de levertijden goed te krijgen. Dat proces is nu volop bezig en is voor zo’n 70 procent klaar. Als we het in eigen beheer hebben, dan beheersen we die keten veel beter. We hebben het Nederlandse assortiment in Nijmegen staan. Daar gaan we helemaal verbouwen. Daar komt het hele versassortiment te staan met bijvoorbeeld een volledige slagerij.’

De locatie in Nijmegen krijgt geen functie als cash and carry. Aarts: ‘Daar geloven wij niet in, het past niet in de bedrijfsvisie. We zijn specialist als bezorggroothandel en je kunt het niet samen doen. We zetten daar wel een inspiratiecentrum op, dat moet eind dit jaar af zijn.’

Eetwinkel

Eetwinkel, een concept van de van oorsprong Duitse grossier Chefs Culinar, is sinds 2014 actief in Nederland. Op dit moment hebben achttien zaken het logo van Eetwinkel aan de buitenkant hangen. In 2017 stonden tien Eetwinkels in de Cafetaria Top 100. Drie eindigden in de top-10: Sterk Langs de Lijn in Wierden op 6, de Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom op 3 en Polly in Bemmel op 1.

Lees in de eerstvolgende editie van Snackkoerier een uitgebreid interview met Jan-Hein Aarts, over de successen van Eetwinkel en de plannen voor de toekomst.

Reageer op dit artikel