nieuws

Nieuw bezorgplatform wil lokale initiatieven bundelen

Bedrijfsvoering 617

Het nieuwe bezorgplatform Heerlijkbezorgen.nl is in Zeeland gestart met als doel Thuisbezorgd.nl naar de kroon te steken. Het platform wil snel landelijk op de kaart komen. 

Nieuw bezorgplatform wil lokale initiatieven bundelen

Heerlijkbezorgen.nl vraagt een commissie van 5 procent per bestelling, wat gebruikt wordt voor marketing en het onderhoud van de website. Het bezorgplatform wil ‘een eerlijke oplossing voor alle ondernemers’. Om dit ook in de toekomst te garanderen, krijgt iedereen die zich aansluit de afspraak zwart op wit dat de bijdrage nooit hoger wordt.

Stoppen met Thuisbezorgd

In Zeeland hebben ondernemers uit Vlissingen, Middelburg en omstreken zich inmiddels ingeschreven bij het nieuwe bezorgplatform. Ondernemers maakten samen de afspraak om collectief met Thuisbezorgd te stoppen. Tot nu toe hebben veertig restaurants in Middelburg en Vlissingen zich aangesloten. Het nieuwe platform wil per regio uitbreiden en zo naar een landelijke dekking toe.

Andere diensten opzeggen hoeft niet, de dienst draait gewoon naast bestaande oplossingen zolang nodig. Het bedrijf moedigt het echter wel aan om helemaal over te stappen, en biedt daarnaast ook hulp en ondersteuning om lokale initiatieven van de grond te krijgen bijvoorbeeld door facilitering van lokale platforms naast de landelijke site.

Antoon Cusell van heerlijkbezorgen.nl: ‘Wij helpen graag lokale initiatieven om met zijn allen tegelijk een vuist te maken en ineens over te stappen. Dit werkt het best, want de consument wilt toch graag eten bestellen en komt dan vanzelf ook over naar het nieuwe platform. Samen staan we sterk, en we doen dan ook een beroep op alle horecaondernemers om zich aan te sluiten.

Kassasysteem

Ondernemers kunnen zich per direct aanmelden op de website heerlijkbezorgen.nl. Aangesloten restaurants krijgen een website, een app en een kassasysteem dat is ontwikkeld door Heerlijkbezorgen.nl. Daarnaast is er promotiemateriaal, marketingondersteuning en hulp bij het benaderen van collega-ondernemers uit dezelfde regio.

In Zeeland is onlangs ook Eetgoes.nl opgestart. Het verschil is dat Eetgoes.nl een portal is, en Heerlijkbezorgen.nl (en bijvoorbeeld Thuisbezorgd) een platform is. Met een portal komen gasten op de site van het restaurant terecht waar ze de bestelling op kunnen plaatsen. Het nadeel is dat iedere site anders werkt, dus er is geen uniformiteit. Op een platform heeft de consument te maken met één bestelomgeving. ‘Wij willen herkenbaarheid voor de consument’, zegt Ronald de Looff van Heerlijkbezorgen.nl. Volgens De Looff kunnen restaurants prima op Eetgoes.nl én Heerlijkbezorgen.nl staan.

Het platform wil dit jaar van een regionale speler doorgroeien naar een landelijke speler, waarbij per locatie 80 procent van de markt zich aansluit.

Reageer op dit artikel