nieuws

Eigenaar Cafetaria XL trots op medewerkers na overval

Bedrijfsvoering 924

Cafetaria XL Oude Gracht in Eindhoven is afgelopen zaterdag overvallen. Eigenaar Harald van Ballegooijen is verbaasd over de manier waarop zijn medewerkers met de situatie omgingen.

Eigenaar Cafetaria XL trots op medewerkers na overval
Harald van Ballegooijen. Beeld: Fotopersburo Bert Jansen.

De drie medewerkers die tijdens de gewapende overval in de zaak aanwezig waren, maken het naar omstandigheden goed. De overvaller is met een paar tientjes vertrokken en wordt nog gezocht door de politie. Het is de vierde keer dat de cafetaria het doelwit was van een overval.

Perfect gehandeld

Eigenaar Harald van Ballegooijen van Cafetaria XL is trots op zijn medewerkers. ‘Van de wijze waarop ze hebben gehandeld, kun je een instructiefilmpje maken. Eén geeft meteen het geld, de tweede drukt de overvalknop in en de derde belt de politie. Zó perfect. Het hele voorval heeft 31 seconden geduurd. Daarna kwam paniek natuurlijk.’

Steun van collega’s

Medewerkers die op dat moment niet aan het werk waren, waren binnen een half uur aanwezig om hun collega’s te ondersteunen. ‘Ik wist dat ik een goed team had, maar dit overtrof mijn verwachtingen’, aldus Van Ballegooijen. ‘Wat er gebeurde, is uniek. Ze namen het heel serieus, het was mooi om te zien dat er meteen gesprekken ontstonden.’

Eindhoven op z’n kop

Ook over het optreden van de politie is Van Ballegooijen positief. ‘Er is veel kritiek op de politie, maar ze ze pakken dit groots aan. Heel Eindhoven stond op z’n kop, overal werden wegen afgezet. We hebben hier in de wijk te maken met een overvalgolf, en steeds met hetzelfde signalement van de dader.’

Van Ballegooijen denkt dat de dader snel wordt gepakt. ‘Ik heb twaalf camera’s hangen, dus er zijn heel goede beelden. Het is dat hij zijn gezicht had bedekt, anders hadden we zijn neusharen kunnen tellen.’

Positief gevoel

Het team krijgt volop steun van de omgeving. ‘Er kwam gisteren een mevrouw een hart onder de riem steken met een bloemetje en op Facebook krijgen medewerkers ook veel steun. Dat is de positieve kant van social media, het geeft de burger moed. Dus op dit moment overheerst bij mij het positieve gevoel.’

Reageer op dit artikel