nieuws

Domino’s lanceert vegan pizza’s

Bedrijfsvoering 538

Domino’s Pizza presenteert binnenkort de Vegan Pizza. Al geruime tijd werkte de pizzaketen aan een vernieuwde receptuur van het deeg.

Domino’s lanceert vegan pizza’s
De vegan pizza's die Domini's eerder dit jaar introduceerde.

Het deeg is volgens Domino’s volledig ‘vegan en lactose proof’, en het is ook op andere punten verbeterd. Zo bestaat het nieuwe recept alleen nog uit pure ingrediënten. In Nederland lanceert Domino’s drie vegan pizza’s: de Vegan Margarita, BBQ Vegan en de Spicy Vegan. In de ontwikkeling van deze nieuwe pizza’s werkte Domino’s Pizza samen met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV).

Smaak en structuur

Ons deeg bevatte tot voor kort onder andere wei-vlokken’, vertelt Tyla Ronbinson, chef Domino’s Pizza. ‘Wei-vlokken zorgen onder andere voor de smaak en structuur van de pizza. Door dit ingrediënt te verwijderen, moesten we opnieuw naar de samenstelling van het deegrecept kijken. Daarnaast wilden niet alleen een pizza maken met een veganistische bodem, maar meteen de kans aangrijpen om het ‘standaard’ deeg te verbeteren.’

Vegan Keurmerk

Domino’s heeft bij de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) een aanvraag ingediend om als eerste pizzamerk in Nederland en België het Vegan Keurmerk te mogen voeren. Debby van Velzen, woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme:

‘De vraag naar plantaardige producten is niet meer te stoppen nu steeds meer mensen ontdekken dat je perfect kan leven zonder dierlijke producten’, zegt Debby van Velzen, woordvoerder van de NVV. ‘Innovatieve bedrijven spelen in op deze veranderingen. Het toenemende aanbod toont aan dat je geen dieren hoeft te gebruiken voor bijvoorbeeld een smakelijke pizza. We zijn als partner bijzonder verheugd dat Domino’s deze drie vegan pizza’s op de markt brengt.’

Domino's

Clean menu van Domino’s

Het ‘nieuwe deeg’ past bij het ‘Clean Menu Beleid’ van Domino’s. ‘In de afgelopen jaren werkten we al hard aan het verbeteren van ons menu, zegt Nicky Claeys van Domino’s Pizza Nederland en België. ‘Zo zijn alle ingrediënten vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen en komen de groenten van een lokale groenteboer. Met de ontwikkeling van de veganistische pizza, ontwikkelden we niet alleen een nieuw deegrecept geschikt voor veganisten en voor mensen met een lactose-intolerantie, het nieuwe recept bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Daar ben ik enorm trots op.’

De vegan pizza’s zijn vanaf 30 april bij iedere Domino’s-vestiging in Nederland en België te verkrijgen.

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 15.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels meer dan 245 vestigingen.

Reageer op dit artikel