nieuws

AnyTyme trotseert Mont Ventoux voor MS

Bedrijfsvoering 548

Op de Mont Ventoux is dit jaar voor de derde keer een ploeg van AnyTyme te vinden. Een team van zeventien mannen en vrouwen gaat lopend en fietsend de strijd aan tegen MS.

AnyTyme trotseert Mont Ventoux voor MS
De ploegleiderswagen van AnyTyme.

Op 10 juni doet het team van AnyTyme voor de derde keer mee aan Klimmen tegen MS, dat dit jaar voor de achtste keer wordt georganiseerd. Het doel is om geld in te zamelen voor de strijd tegen MS en om meer aandacht te vragen voor deze ziekte.

Ook de ploeg van AnyTyme gaat naar de top van de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Vier doen dat lopend, de rest op de fiets. De fietsers willen de beruchte berg maar liefst drie keer bedwingen.

Jan Raas

Fred Stevense van AnyTyme de Roode Vos is Goor is één van de deelnemers op de fiets. ‘De trainingen zijn er wel op gericht om drie keer naar boven te gaan. Dit is nu de derde keer, waarbij de eerste keer in 2014 natuurlijk erg onwennig was. In 2016 hebben we ‘m twee keer beklommen, en nu dus drie keer. Want dan kom je in het grote boek van de Mont Ventoux, waar ook grootheden als Jan Raas in staan.’

Emmers en posters

Ook AnyTyme en de ondernemers hebben binnen hun team te maken met de gevolgen van MS. Alle ondernemers communiceren dan ook over de klim richting de gasten in de zaak. ‘Overal staat een emmer bij de kassa waar mensen een donatie in kunnen doen’, vertelt Stevense. ‘Bij alle 120 vestigingen. En we hebben overal posters hangen met de mensen erop die gaan klimmen. Er zijn ondernemers die acties en evenementen organiseren om geld in te zamelen. Wij doneren zelf in het weekend van Koningsdag de frietomzet aan MS.

Meer familie dan formule

Volgens Stevense de klim en alles eromheen een prachtige ervaring voor de ondernemers. ‘AnyTyme is meer een familie dan een formule. Dat is uniek, en geeft het ondernemen een stukje glans. En er is voor en na de klim ruimte voor ontspanning.’

AnyTyme

Het hoogtepunt is voor Stevense toch wel de massastart. ‘Dat is heel erg indrukwekkend. Je ziet mensen in een rolstoel, moeilijk ter been of in een aangepaste fiets naar boven gaan. Dat hakt er wel in, en dan weet je waarvoor je het doet.’

Tot nu toe heeft het team van AnyTyme bijna € 2400 ingezameld. Het doel is € 8500. Er zijn nog 53 dagen om dat te bereiken. ‘Dat gaan we zeker redden’, zegt Stevense. Volgens jaar zal AnyTyme zich inzetten voor een ander goed doel.

Wie het team van AnyTyme wil steunen, kan dat doen op Klimmentegenms.nl.

Reageer op dit artikel