nieuws

Starbucks sluit al zijn winkels in de Verenigde Staten

Bedrijfsvoering 1603

Koffiewinkelketen Starbucks sluit op 29 mei al zijn winkels in de Verenigde Staten. Het personeel krijgt die dag een training over racisme.

Starbucks sluit al zijn winkels in de Verenigde Staten
Starbucks-vestiging in Orlanda, Florida.

Het gaat om 8000 vestigingen die Starbucks in eigen beheer heeft. Dat is zo’n 60 procent van het totale aantal winkels. De rest is in handen van franchisers.

Arrestatie

Het bedrijf zet de stap na de arrestatie van twee zwarte mannen bij een Starbucks-vestiging in Philadelphia. Een werknemer belde toen de politie nadat die mannen bij een tafel wachtten zonder een bestelling te doen.

175.000 medewerkers

De vestigingen gaan op 29 mei tijdens de middag allemaal dicht voor de training. Er doen in heel de Verenigde Staten bijna 175.000 werknemers van Starbucks mee. Het lesmateriaal zal ook gebruikt worden bij het opleiden van nieuwe werknemers.

29 mei wordt een dure dag voor Starbucks. De sluitingen zal het bedrijf ongeveer 24 miljoen dollar kosten, zo schat het Amerikaanse QSR Magazine.

Excuses

Starbucks is vanwege de grote publieke ophef in ernstige verlegenheid gebracht door het incident in Philadelphia. Topman Kevin Johnson bracht een bezoek aan de stad en bood zijn excuses aan voor de zaak.

Reageer op dit artikel