nieuws

Voormalig Kwalitaria-ondernemer start Snackbistro

Bedrijfsvoering 4949

Voormalig Kwalitaria-ondernemer Yung Yi Pan en zijn dochter Jessica zijn in Almere een nieuw concept gestart: Snackbistro. In april opent de tweede vestiging.

Voormalig Kwalitaria-ondernemer start Snackbistro
Snackbistro Stadhuisplein in Almere. Foto: Ton Kastermans

Snackbistro aan het Stadhuisplein draait nu drie weken. Jessica Pan is mede-eigenaar, samen met haar vader Yung Yi Pan, die voorheen op die plek een Kwalitaria runde.

In het pand van de tweede Snackbistro, in Almere Muziekwijk, heeft Yung Yi Pan jarenlang ook een Kwalitaria gerund: Kwalitaria De Dirigent. Die zaak wordt vanaf 1 april omgebouwd tot Snackbistro en gaat die maand ook open. Yung Yi Pan runde tot twee jaar geleden ook Kwalitaria Buitengewoon in Almere Buiten.

De ideale cafetaria

De winkel aan het Stadhuisplein is relatief klein, met 52 zitplaatsen binnen en 36 buiten. Snackbistro wil zichzelf profileren als de ideale cafetaria in het winkelcentrum. ‘Trendy en laagdrempelig, een zaak om even snel een hapje te nemen of wat uitgebreider te eten’, zegt Jessica Pan. ‘Het zit tussen een cafetaria en lunchroom in. Met broodjes, burgers, verse salades, goede koffie, maar ook friet met toppings en hele maaltijden. Voor ieder wat wils.’

Trendy items zijn volgens Pan freakshakes, bij Snackbistro premium shakes genoemnd, en de bubblewafel gevuld met ijs. En bij trendy food hoort natuurlijk social media. ‘We doen heel veel op Facebook en Instagram’, aldus Jessica Pan.

Snackbistro

De Bubblewafel

Snackbistro gaat niet bezorgen. ‘We willen dat mensen naar de zaak komen en dan het liefst blijven zitten, daar willen we aan verdienen. Daarom bedienen we ook aan tafel.’

Modern en fris

De zaak is ontworpen en gebouwd door A3 Interieurbouw en F1stcool, die de apparatuurinstallatie voor rekening nam. Snackbistro oogt modern en fris. ‘Het ziet er heel gezellig uit’, weet Jessica. ‘En we hebben echt gekeken naar andere materialen. Overal waar je kijkt, zie je iets bijzonders. Zoals een blauwe tegelmuur, een andere muur met wandplatjes, een moswand met echt mos en hout tegen het plafond. De marmeren toonbank met koperen blokken is ook uniek.’

Formule

Jessica en haar vader werken samen aan het concept. ‘Mijn vader is echt een horecavakman met 25 jaar ervaring. Ik heb commerciële economie gestudeerd en vind het leuk om concepten te bedenken.’ De ambities gaan verder dan deze twee zaken, vertelt ze, ‘Ik zou het leuk vinden om er een formule van te maken. Snackbistro is een concept dat in ieder stadscentrum past. Het het ziet er al uit als een formule met een eigen huisstijl.’

Begrip

Maar eerst willen vader en dochter focussen op deze twee fillialen. ‘Het wordt best wel spannend. We hebben natuurlijk jarenlang bij Kwalitaria gezeten en zijn een begrip in de stad. Nu verandert dat. Niemand heeft ooit gehoord van Snackbistro, dus mensen moeten gewend raken aan de naam.’

Snackbistro

 

Foto's

Reageer op dit artikel