nieuws

TGI Fridays Utrecht in april open

Bedrijfsvoering 605

Op het nieuwe Stationsplein tussen Utrecht Centraal Station en de kersverse entree van Hoog Catharijne openen de komende weken in het Paviljoen een aantal nieuwe restaurantformules. Eén daarvan is TGI Friday’s. Wat is dat voor een keten?

TGI Fridays Utrecht in april open
TGi Fridays in Osaka, Japan.

Op het Stationsplein in Utrecht kunnen snackliefhebbers nu terecht bij Manneken Pis, Five Guys en vanaf eind april ook bij TGI Fridays.

De naam staat voor ‘Thank Goodness It’s Friday’, en de keten is er dan ook op gericht gasten een vrijdagmiddaggevoel te geven in een ongedwongen sfeer. TGI Fridays focust op casual dining en combineert een grillrestaurant met een (cocktail)bar, met menu-items als hamburgers, steaks, spare ribs, sandwiches, pastagerechten, salades, soepen en desserts.

TGI wil binnen tien jaar vijftien restaurants hebben op A1-locaties in alle grote steden, met een vloeroppervlak van minimaal vijfhonderd
vierkante meter. De keten heeft voor de uitrol een overeenkomst getekend met Beijk Catering.

Wereldspeler

TGi Fridays

TGI Fridays in Moskou.

TGI Fridays is eigendom van de Carlson Group. Dit Amerikaanse bedrijf, gevestigd in Carrollton, Texas, is een wereldspeler op het gebied van hospitality en is naast TGI Friday’s eigenaar van onder meer de bekende reisorganisatie Carlson Wagonlit Travel en de succesvolle hotelketens Radisson en Park Plaza.

Veel nieuwe horeca in Utrecht

In het Paviljoen is er nog veel meer keuze voor de hongerige reiziger; koffie in het nieuwe Illy Caffé, pasta en tiramisu bij Vapiano, noedels bij Wagamama en visgerechten bij The Seafood Bar.

Bij Exki kunnen gasten terecht voor koffie en ontbijt, lunch of warme maaltijd gemaakt van lokale ingrediënten. The Döner Company serveert broodjes Döner, Turkse pizza en Durum.

Leon

Leon in de Stadskamer op Hoog Catharijne. Foto: Herbert Wiggerman

Food flink uitgebreid

Met de nieuwe restaurantformules is het foodaanbod van Hoog Catharijne flink uitgebreid. In oktober openden al meerdere nieuwe restaurants in de Stadskamer, waaronder de HMS Host formules Leon, Comptoir Libanais en The Burger Federation, maar ook Starbucks, Salsa Shop, SLA en The Barn.

Veel nieuwe winkels

Naast de nieuwe restaurants openen er de komende weken bovendien veel nieuwe winkels in Hoog Catharijne, zoals Chasin, Amazing Jewelry, Sandwich en Miss Etam. Door de ruime openingstijden combineer je shoppen moeiteloos met een hapje eten: winkels zijn in Hoog Catharijne van maandag tot en met zaterdag geopend tot 20:00 uur en op zondag tot 18:00 uur. Restaurants zijn nog langer open.

Reageer op dit artikel