nieuws

Restaurants in Goes starten eigen bezorgplatform

Bedrijfsvoering 635

Lokale bezorgsites schieten als paddenstoelen uit de grond. Het nieuwste bezorgplatform is Eetgoes.nl, waar ook Snackpoint De Gans bij betrokken is.

Restaurants in Goes starten eigen bezorgplatform
Peter en Yvonne Suykerbuyk van Snackpoint De Gans in Goes.

Eetgoes.nl is het nieuwe bezorgplatform dat door veertien restaurants in Goes is opgezet. De initiatiefnemers zijn American Spare Ribs en Pyramide Goes. Ook Snack77 en Snackpoint De Gans sluiten zich aan bij de site. De restaurants zullen binnenkort hun contract met Thuisbezorgd.nl opzeggen.

Stijgende commissie

De reden voor de overstap naar een lokaal platform is de steeds stijgende commissie die Thuisbezorgd.nl hanteert. Die is sinds 1 januari gestegen naar 13 procent. ‘Ik draag 300 euro per week af aan Thuisbezorgd’, zegt Peter Suykerbuyk van Snackpoint De Gans. ‘Dat is een flink bedrag natuurlijk.’

Het plan is om geen commissie te vragen, maar om deelnemende restaurants een maandelijkse bedrag te laten betalen. Vanuit die pot kunnen zaken zoals kortingen en marketingacties gefinancierd worden.

Spandoek aan de gevel

Het nieuwe lokale platform moet zich nog wel bewijzen. Suykerbuyk zet nu wekelijks 1300 euro om via Thuisbezorgd. ‘De vraag is inderdaad of ik dat vast kan houden.’ De ondernemer heeft er wel vertrouwen in. ‘Als mensen in Goes straks op Thuisbezorgd.nl kijken, zien ze nog maar twee restaurants staan. We zijn daarnaast druk met flyers en folders. Ik hang bovendien een spandoek aan mijn gevel, midden in het centrum.’

De site is al in de lucht maar wordt 28 maart officieel gelanceerd tijdens een event in het centrum van Goes, waar ook wethouder Aissema van Goes bij aanwezig is.

De commissie van Thuisbezorgd.nl kan overigens nog meer stijgen, zo zei ceo Jitse Groen onlangs tegen BNR. ‘In internationaal perspectief is 13 procent nog aan de bescheiden kant.’

Reageer op dit artikel