nieuws

Nieuwe baas Burger King wil 100 tot 200 locaties

Bedrijfsvoering 278

Laurens Meyer, de nieuwe masterfranchiser van Burger King Nederland, wil op termijn naar honderd à tweehonderd vestigingen. Dat zegt hij in gesprek met Snackkoerier.

Nieuwe baas Burger King wil 100 tot 200 locaties
Burger King Schiphol, naar omzet de grootste ter wereld.

Volgens Meyer gaat het om een langetermijnplan. ‘Het liefst zou ik er heel snel honderd bij hebben. Maar ik ben natuurlijk wel realistisch. Veel hangt af van regelgeving en het krijgen van een vergunning. Als we er elke maand één kunnen bouwen doen we het denk ik heel goed. Locaties zijn er wel maar locaties met alle vergunningen is nog iets heel anders.’

Er zitten op dit moment ongeveer tachtig locaties in de pijplijn. ‘Die worden natuurlijk niet allemaal gerealiseerd en ook niet allemaal binnen nu en een paar maanden. Je gaat al gauw richting een planning van wat mogelijk is in de komende vier jaar.’ Ter vergelijking: McDonald’s heeft 260 vestigingen in Nederland.

Flexibel

Qua locaties houdt de horecamagnaat alle opties open. ‘We gaan voor alle locaties. In een food court, als inline store, een drive tru langs de snelweg of een in een winkelcentrum in een grote stad, we zijn flexibel.’ Ook de grootte van de vestigingen is wat Meyer betreft flexibel. ‘Bij een stand alone vestiging denken we aan 350 tot 450 vierkante meter, maar bij een food court kan 150 vierkante meter al genoeg zijn. Daar hebben we veel mogelijkheden.’

>>Lees ook>> Laurens Meyer aan het roer van Burger King Nederland

Meyer wil nog niet zeggen welke locaties hij op het oog heeft voor nieuwe Burger King-vestigingen. ‘Ik heb geleerd dat ik daar voorzichtig mee moet zijn. Op het moment dat ik een locatie noem, liggen de bezwaren in de bus. Eerst de vergunning, dan noem ik de locatie.‘

Burger King

Foto: Koos Groenewold

Meyer Beheer

Burger King Nederland (BKNL) is onderdeel van Meyer Beheer, dat al dertig jaar actief is in de Nederlandse horeca en vandaag de dag zo’n dertig verschillende horecazaken bezit en exploiteert. Meyer is vooral actief in de café-wereld, maar heeft ook het poké bowl-concept Kahuna in zijn stal. De meeste zaken van Meyer Beheer bevinden zich in Breda en omgeving.

Reageer op dit artikel