nieuws

Mobiele Dunkin’ Donuts gelanceerd op Koningsdag

Bedrijfsvoering 280

Dunkin’ Donuts lanceert een nieuw concept: de Dunkin’ Donuts Mobile Store. Deze kan worden ingezet tijdens festivals en beurzen. Dat gebeurt voor het eerst op Koningsdag, 27 april.

Mobiele Dunkin’ Donuts gelanceerd op Koningsdag

Dunkin’ Donuts Mobile Store is een zeecontainer die is ingericht volgens de nieuwste, internationale huisstijlelementen en is volgens het bedrijf ‘meer dan de food trucks die we op dit moment kennen’. Hij doet niet onder voor een echte winkel, aldus Dunkin’ Donuts. In de mobiele unit wordt het complete assortiment aangeboden, inclusief dranken en merchandise. Alleen de Amerikaanse filterkoffie ontbreekt.

Festivals

De mobiele winkel kan op elke toegankelijke locatie worden neergezet met een vrachtwagen, binnen en buiten. Ook is het mogelijk om tafels of een compleet terras erbij te plaatsen. De Dunkin’ Donuts Mobile Store is te boeken voor en door onder meer festivals, events, gemeenten, winkelcentra en andere partijen. Op Koningsdag wordt de unit voor het eerst ingezet. De locatie is nog niet bekend.

 

Vers vanuit Amsterdam

Het concept is ontwikkeld om aan de groeiende populariteit van naar Dunkin’ Donuts te voldoen, zegt woordvoerder Roberto Fava. ‘Er is heel veel vraag van winkelcentra en steden. Maar logistiek is het niet mogelijk om overal een winkel te plaatsen. Alles wordt namelijk vers gemaakt in Amsterdam en gemiddeld twee keer per dag geleverd aan de zaken in Amsterdam, Hilversum, Utrecht en binnenkort Eindhoven. Verder weg wordt lastiger. Met deze mobile store kunnen we overal in Nederland komen.’

Er is één unit gebouwd en het bedrijf gaat eerst kijken wat de response is. De eerste steden en winkelcentra hebben zich al gemeld, laat Fava weten.

Dunkin' Donuts

Opening in Eindhoven

De Amerikaanse keten groeit in Nederland. In een jaar tijd zijn er tien zaken geopend en die groei wordt de komende jaren doorgezet. Op 11 april opent de elfde vestiging in Eindhoven. Voor dit jaar staan onder meer Tilburg en Almere op de planning.

Dunkin’ Donuts wereldwijd

Dunkin’ Donuts is opgericht in 1950. De onderneming telt meer dan 12.200 winkels in 45 landen wereldwijd. Europa telt 240 Dunkin’ Donuts winkels die zijn gevestigd in Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Georgië, IJsland, Luxemburg, Polen, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en nu dus ook in Nederland.

Reageer op dit artikel