nieuws

Kwalitaria wellicht naar België

Bedrijfsvoering 241

FFC kijkt naar expansie in België. Ten eerste wil het formulehuis het aantal Délifrance-vestigingen daar uitbreiden. Maar ook Kwalitaria trekt misschien de grens over.

Kwalitaria wellicht naar België
De flagship store van Kwalitaria in het hoofdkantoor van FFC in Vianen. Foto: Herbert Wiggerman

Dat vertelt Bas Holshuijsen, algemeen directeur van FFC.

Met de overname van de masterfranchise van Délifrance in de Benelux krijgt FFC achttien Belgische locaties in beheer. Ook staat groei in België op de agenda voor 2019. Algemeen directeur Bas Holshuijsen neemt de nodige maatregelen om de nieuwe markt te verkennen.

Ondersteuning

FFC heeft twee Belgische horecaexpert aangenomen die de uitbreiding van Délifrance en wellicht Kwalitaria ondersteunen. Holshuijsen: ‘Ze spreken letterlijk en figuurlijk de taal van onze Belgische ondernemers. Ontzettend belangrijk bij een overgang als deze. We zien veel groeipotentie voor Délifrance in België en daarnaast willen we kijken of er ook markt is voor Kwalitaria. De ondersteuning van Christophe en Katelijn is essentieel voor onze uitbreidingsplannen.’

Kwalitaria in België

Het plan is om de marktverkenning voor Kwalitaria in 2018 te doen, om in 2019 de eerste zaak te openen als de uitkomsten van het onderzoek positief zijn. ‘Past Kwalitaria wel in het eetpatroon van de Belgen? Welke consumententrends zijn daar gaande?’, vraagt Holshuijsen zich af. ‘Het stikt er natuurlijk van de friteskotten. Dus de vraag is of ze wel op ons zitten te wachten.’

Hij denkt voor Kwalitaria aan steden als Gent, Brussel en Antwerpen. ‘Met name in Antwerpen zie je veel nieuwe fastcasualconcepten ontstaan. Soms maar één, soms met twee of drie vestigingen.

Délifrance

In Nederland heeft FFC zestig stand alone vestigingen en zestig shop-in-shops in tankstations in beheer. ‘Dat moeten er meer worden. In vijf jaar tijd twee keer zo veel vestigingen, zowel restaurants als shop-in-shops’, zei Bas Holshuijsen eerder.

Reageer op dit artikel