nieuws

Eerste vestiging Pret A Manger op Utrecht Centraal

Bedrijfsvoering 381

De eerste Nederlandse vestiging van het Britse sandwichconcern Pret A Manger opent maandag 19 maart zijn deuren op Utrecht Centraal. De keten viert de opening met het ‘Het grootste ontbijt van Utrecht’.

Eerste vestiging Pret A Manger op Utrecht Centraal
Pret A Manger in Hong Kong.

Vierhonderd mensen kunnen vrijdag 16 maart tussen 7.30 en 9.30 uur aanschuiven voor een gratis kop biologische koffie en een vers gemaakte sandwich.

Biologisch en lokaal

Pret A Manger biedt verse, handgemaakte producten die dagelijks ter plekke worden bereid. De ingrediënten zijn waar mogelijk biologisch en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Er is een brede selectie vegetarische en veganistische broodjes, salades en wraps, naast het aanbod van gerechten met onder andere Zweedse gehakballen, zalm en rivierkreeft.

Pret A Manger is voor de komst naar Nederland en Denemarken een samenwerking aangegaan met HMSHost International, die de winkel in Utrecht zal exploiteren.

Pret A Manger

Pret A Manger in New York.

Duurzaamheid

De keten streeft ernaar zo min mogelijk afval te produceren door het hergebruik van materialen. Wie zijn eigen beker meeneemt, krijgt 50 cent korting. Overal ter wereld worden niet-verkochte producten aan het eind van de dag gedoneerd aan een goed doel. In Utrecht zal het Leger des Heils dagelijks deze producten mogen verdelen onder daklozen

Pret A Manger opende in 1986 voor het eerst de deuren in Londen. Momenteel heeft het wereldwijd ongeveer 450 winkels, onder andere in Singapore, de Verenigde Staten, China, Dubai en sinds vorige maand Denemarken. De winkels zitten zowel in steden als op stations en op vliegvelden.

>> Lees ook >> TGI Fridays Utrecht in april open

The Barn in Hoog Catharijne. Foto: Herbert Wiggerman.

Nieuwe Horeca in Utrecht

Het horeca-aanbod op Utrecht Centraal en Hoog Catharijne is inmiddels breed en veelzijdig. Naast Pret A Manger exploiteert HMS Host ook vestigingen van Leon, Comptoir Libanais en The Burger Federation, maar ook Starbucks, Salsa Shop, SLA en The Barn. Binnenkort komt daar ook TGI Friday’s bij. Voor de friet- en burgerliefhebbers is er een winkel van Five Guys en Manneken Pis.

Reageer op dit artikel