nieuws

Domino’s Pizza nu echt de grootste

Bedrijfsvoering 432

Domino’s Pizza opent binnenkort de 250e vestiging in Nederland. De ambitie gaat echter een stuk verder.

Domino’s Pizza nu echt de grootste
Een vestiging van Domino's Pizza in Den Haag. De bezorgscooters moeten in 2020 allemaal zijn verdwenen.

In Nederland telt Domino’s Pizza 245 winkels en is hard op weg haar eigen mijlpaal te bereiken. Komend voorjaar opent Domino’s Pizza Nederland haar 250e winkel in Nederland. Waarschijnlijk is dat in Amsterdam.

Domino’s Pizza heeft de ambitie om binnen twee jaar 300 zaken te hebben. De grootste concurrent in ons land is New York Pizza, met op dit moment ruim 150 winkels. Ter vergelijking: McDonald’s telt op dit moment 245 restaurants in Nederland.

Bezorgrobot in de startblokken

Domino's Pizza

De DRU van Domino’s

 

Domino’s Pizza wil zich ook op het gebied van technologie en innovatie blijven ontwikkelen. Zo wacht de keten op goedkeuring van de RDW om bezorgrobots in te zetten. De DRU (Domino’s Robotic Unit) rijdt op vier wielen en kan pizza’s warm houden en bijvoorbeeld dranken koel houden. De bezorgrobot rijdt geheel zelfstandig en volgens de snelste route naar zijn bestemming.

Tesla-vrachtwagen

Daarnaast rijdt op dit moment ruim de helft van de bezorgers op e-bikes. In 2020 wil Domino’s helemaal onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. De eerste Tesla-vrachtwagen voor de belevering van vestigingen is reeds besteld.

Nog geen drones

Domino’s wil ook testen met drones in Nederland. Het bedrijf is bezig met Drone Airport Twente, maar wil eigenlijk in bewoonde gebieden testen. De techniek is aanwezig, maar omdat er nog geen wetgeving is voor het gebruik drones, laat die ontwikkeling wat langer op zich wachten.

>> Lees ook >> Domino’s zet bezorgscooter aan de kant

Wereldwijd heeft Domino’s onlangs de toppositie overgenomen van Pizza Hut en is nu de grootste keten. De omzet bedroeg vorig jaar ruim 12 miljard dollars. In de afgelopen vier jaar zijn er over de hele wereld meer dan 4000 zaken geopend. In Texas opent binnenkort de 15.000ste winkel.

Reageer op dit artikel