nieuws

5 fotografietips van Eetwinkel Polly

Bedrijfsvoering 977

Jesper Polman van Eetwinkel Polly maakt zelf alle foto’s van de gerechten. En niet onverdienstelijk. Hij heeft vijf handige tips voor food fotografie.

5 fotografietips van Eetwinkel Polly

Jesper Polman van Eetwinkel Polly in Bemmel, winnaar van de Cafetaria Top 100 2017, is in de afgelopen jaren aardig bedreven geworden in het fotograferen van frietgerechten, hamburgers, broodjes en andere menu-items. ‘Ik maak nu al vier jaar zelf foto’s, sinds we bij Eetwinkel zijn aangesloten.’

1. Investeer

Jesper Polman werkt met een mini-fotostudio. ‘Die heb ik online gekocht. Dat is een box van witte doeken met de voorkant open. Die kost iets van 60, 70 euro met lampen. Dat is niet veel. Die box zet ik op een tafel en met plateautje waardoor het gerecht iets van de tafel af komt. De camera kost wel geld, ongeveer € 1000. Dan heb je een wel goede camera waar je mee uit te voeten kan.’

Eetwinkel Polly

Het resultaat is goed zichtbaar op de nieuwe schermen van Eetwinkel Polly. Foto: Studio38c

2. Maak alle foto’s op dezelfde manier

‘Ik fotografeer altijd op statief. Die zet ik iedere keer op dezelfde hoogte en ik fotografeer vanuit dezelfde hoek.’

3. Bak oneetbare friet

‘Als je met flits of belichting werkt, wordt alles wat fel is net iets feller. Daarom bak ik de friet donkerder, eigenlijk totdat het bijna niet meer eetbaar is. Op de foto ziet het er heerlijk uit.’


>> Leestip >> Eetwinkel Polly wint de Cafetaria Top 100


 

4. Bouw de hamburger van Pisa

‘Als ik een hamburger fotografeer, bouw ik die dakpansgewijs op met een plateautje erachter waar hij op kan leunen. Dan leg ik vlees, ui en tomaat in etages van de camera af. Als ik de hamburger normaal opbouw, valt er te veel schaduw op de ui en tomaat. Op de foto zie je de diepte niet, maar je ziet wel mooie de ingrediënten en de saus.’

5. Zoek de schaduw op

‘Als je geen fotostudio met lampen hebt, fotografeer dan altijd buiten. In de schaduw, met daglicht. Doe dat rond het middaguur. Dan krijg je qua belichting perfecte foto’s. En fotografeer altijd met statief.’

Lees meer over Jesper Polman in de eerstvolgende editie van Snackkoerier.

Reageer op dit artikel