nieuws

Pieperz opent tweede zaak met nieuw aardappelras

Bedrijfsvoering 2405

Pieperz heeft een nieuwe friettent in Eerde geopend. Deze tweede vestiging werkt onder meer met een nieuw aardappelras.

Pieperz opent tweede zaak met nieuw aardappelras

De nieuwe vestiging in Eerde is met 120 vierkante meter en 45 zitplaatsen kleiner dan in Veghel (200 vierkante meter en ruime 150 zitplaatsen). De zaak in Eerde is ingericht met oude aardappelrooiers, ploegen en tafels van oude tractoren, lampen van melkbussen en aardappelmanden. Het voor Pieperz typische zwart/wit, Delfts blauw en grote zakken aardappels zijn ook in Eerde aanwezig.

De eerste Pieperz op de Noordkade in Veghel is een succes gebleken; de zaak werd in 2016 tweede in de AD Friettest en vorig jaar derde. De verse friet wordt gemaakt van het ras Pieperz, ontwikkeld door producent HZPC.

De zaak in Eerde wordt gerund door bedrijfsleider Guus Haans, die ook verantwoordelijk is voor de verder uitrol van de formule. Eigenaar van Pieperz is Ton Verhoeven. Hij heeft als doel de komende jaren nog meer vestigingen te openen. Zo heeft hij Tilburg, Eindhoven en Uden op het oog. Er zijn vooralsnog geen plannen voor franchising.

Nieuw aardappelrasPieperz Eerde

De zaak in Eerde moet een ‘proeffabriek’ worden voor nieuwe vestigingen. Zo wordt daar friet gebakken van een nieuw aardappelras, ontwikkeld door HZPC: de Tiger aardappel. Friet van deze aardappel is volgens de makers romiger en knapperiger.

Friet van deze aardappelen wordt exclusief gebakken in Eerde en is voorlopig nergens anders verkrijgbaar. In november is al een maand getest met deze aardappel in Veghel.

Nieuwe bezorgsystemen

De vestiging in Eerde is verder aan het testen met nieuwe bezorgsystemen en verpakkingen. Het is de bedoeling dat de ‘Frikandelivery’ halverwege maart operationeel is. Met HZPC, Oliehoorn en Hogeschool van Hall Larenstein wordt onderzoek gedaan naar de beste combinatie van aardappelrassen, verpakking en olie voor bezorging.

Pieperz en Oliehoorn

Naast HZPC werkt Pieperz samen met sauzenmaker Oliehoorn. Naast de sauzen heeft deze samenwerking een eigen hamburger voortgebracht: de Brander Winter burger. De sauzen van Oliehoorn zijn ook los verkrijgbaar. Ook wordt de friet in Eerde in een nieuwe olie van Oliehoorn zonder palmoline.

Donkers koe

Op de kaart staan ook producten gemaakt van de lokale Donkers koe. De Donkers runderen zijn Belgische blauwe koeien welke vrij rondlopen over de velden van Eerde en Mariaheide. Pieperz Eerde heeft als primeur de Donkers gehaktbal uit de jus, een frietje Donkers (friet met een Donkers-burger) en een broodje Donkers-tartaar met Brander mayonaise.

Bekijk hieronder het interieur van Pieperz Eerde.

Foto's

Reageer op dit artikel