nieuws

Moederbedrijf Burger King verdubbelt winst

Bedrijfsvoering 135

McDonald’s mag dan misschien de grootste zijn; Burger King laat ook goede resultaten zien. En dat heeft de keten met name te danken aan lage menuprijzen.

Moederbedrijf Burger King verdubbelt winst

Restaurant Brands International heeft zijn winst in het afgelopen jaar verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Het restaurantconcern deed vooral goede zaken met zijn bekendste en grootste restaurantketen, Burger King, en profiteerde daarnaast van eenmalige meevallers.

De nettowinst steeg van 346 miljoen naar 626 miljoen dollar (511 miljoen euro). Dat had deels te maken met de belastinghervormingen in de Verenigde Staten. De opbrengsten stegen van 4,1 miljard tot bijna 4,6 miljard dollar.

Goedkopere menu’s

Bij Burger King steeg de omzet van bestaande vestigingen met ruim 3 procent. Dat heeft volgens het bedrijf grotendeels te maken met de goedkopere menu’s en populaire Whoppers. In de Verenigde Staten zijn vooral de Bacon King en Crispy Chicken Sandwich populair.

Met deze resultaten toont de hamburgerketen zijn kracht ten opzichte van concurrenten als McDonald’s en Kentucky Fried Chicken. Met name die laatste heeft moeite om de omzet van zijn restaurants op peil te houden.

Bij Burger King Nederland staat sinds kort horecamagnaat Laurens Meyer aan het roer. Hij ziet ‘enorme potentie’ voor groei in ons land.

 

 

Reageer op dit artikel