nieuws

Burger Business brengt hamburgers ook in Breda aan huis

Bedrijfsvoering 652

Burger Business, dat vooral is gefocust op het bezorgen van hamburgers, opent binnenkort de derde vestiging in Breda. De ambities gaan echter een stuk verder.

Burger Business brengt hamburgers ook in Breda aan huis
Valentijn Prince (links) en Maarten van Mol, bedrijfsleider in de Tilburgse vestiging van Burger Business. © Fotopersburo Bert Jansen

De derde Burger Business opent eind maart in het centrum van Breda. In 2015 ging de eerste vestiging van start, in Tilburg. Eindhoven maakte een jaar later kennis met de hamburgers van Burger Business. ‘De afgelopen anderhalf jaar hebben wel heel veel tijd, energie en geld geïnvesteerd om het hele concept kloppend te maken’, zegt mede-eigenaar Valentijn Prince, die samen met zakenpartner Daan Loon aan het roer staat van de onderneming. ‘Met nieuwe verpakkingen, kwaliteitsverbetering, bedrijfsvoering, het opleiden van medewerkers. Daar is heel veel tijd overheen gegaan. Nu staat dat allemaal, en is het tijd voor een derde vestiging.’

Maaltijdbezorging groeit hard

Prince ziet de komende zeven jaar ruimte voor in totaal twintig vestigingen, in het zuiden, oosten en noorden van Nederland. ‘Er zijn het afgelopen jaar veel hamburgerrestaurants bijgekomen, maar de markt voor maaltijdbezorging in Nederland groeit harder, dus er is voor iedereen wel plek. Niet in de Randstad, daar zitten al veel burgertenten. En de bezorgmarkt is daar aan het verzadigen.’ Of Burger Business in de toekomst gaat franchisen, daar is Prince nog niet over uit.

hamburger

Foto: Burger Business

Opvallend aanbod

Burger Business is gespecialiseerd in hamburgers en halal kipburgers. Er wordt gebruikgemaakt van 100 procent rundvlees van een lokale slager en de burgers worden gegaard op de grill. Er is keuze uit dertien hamburgers en dertien kipburgers. De burgers worden geserveerd op een briochebroodje.

Daarnaast staat er een aantal bijgerechten op het menu zoals verse friet, gegrilde maïskolfjes en chicken nuggets. Opvallend is het drankenaanbod: onder meer vijf soorten cola, vier soorten Fanta en drie soorten cassis. Daarnaast zijn er desserts verkrijgbaar, zoals warme muffins en ijs van Ben & Jerry’s.

Lees ook: Burger Business goed voor 150.000 hamburgers per jaar

Naast Burger Business hebben de twee compagnons ook Toasty Business in Tilburg in hun portefeuille, een restaurant gespecialiseerd in tosti’s.

Reageer op dit artikel