nieuws

Aboutaleb bezoekt eerste contantloze Domino’s

Bedrijfsvoering 249

Burgemeester Aboutaleb heeft onlangs de eerste ‘cash free’ Domino’s winkel bezocht in Rotterdam. Het is landelijk de vierde vestiging van de pizzaketen waarbij geen brief- en of muntgeld meer aanwezig is.

Aboutaleb bezoekt eerste contantloze Domino’s

Klanten die online hun bestelling bij Domino’s plaatsen, betalen middels iDEAL of andere online betaalmogelijkheden. In de winkel rekenen klanten af door te pinnen. Bestellingen die per telefoon worden gemaakt, worden aan de deur afgerekend met mobiele pinautomaten. Zo hebben ook de bezorgers geen contactgeld meer op zak.

Overval

Dat veiligheid belangrijk is, blijkt ook uit interne cijfers. In 2017 vond er tien tot vijftien keer een overval plaats op één van de Domino’s-winkels. Hoewel dit landelijk gezien een daling betreft, stijgt het aantal overvallen in Rotterdam op maaltijdbezorgers. De Domino’s-vestiging in Rotterdam IJsselmonde was vorig jaar ook doelwit van een overval. Volgens Domino’s des te meer reden om samen met de Gemeente Rotterdam de handen ineen te slaan.

Gevoel van veiligheidDomino's

Beide partijen hebben het gezamenlijke streven om de veiligheid van bezorgers te vergroten. Burgemeester Aboutaleb: ‘Veiligheid en het gevoel van veiligheid is enorm belangrijk. Dat kunnen we alleen bereiken wanneer overheden en instanties en het bedrijfsleven met elkaar samenwerken. We omarmen daarom het initiatief van Domino’s. Als landelijke pizzaketen zetten zij zich actief in voor een veilige werkomgeving. Ik hoop dat andere bezorg-afhaaldiensten dit voorbeeld volgen.’

Veiligheidsprogramma

De ‘cash free’-winkels zijn onderdeel van het veiligheidsprogramma van Domino’s. Marcel van Elk, veiligheidscoordinator Domino’s: ‘Helaas denken nog veel overvallers dat de vestigingen en bezorgers veel cashgeld hebben. Daarom zijn we dagelijks bezig om de veiligheid te borgen. Zo vond er in de afgelopen jaren in iedere vestiging een veiligheidsscan plaats. Ook adviseerden we hoe een winkel zelf verbeteringen kan doorvoeren. Maar we gaan verder. We stelden veiligheidspakketten samen en we verzorgen ‘overvaltrainingen’ voor managers. We zien dat al deze maatregelen werken want het aantal overvallen op onze winkels daalt.’

GPS tracker

Naast preventiemaatregelen in de winkel is er ook veel aandacht voor de veiligheid van bezorgers op de weg. De GPS tracker laat bijvoorbeeld zien waar een bezorger zich bevindt. Recentelijk nog werd hierdoor een overvaller binnen zeven minuten aangehouden.

 

Bekijk hier de video

Reageer op dit artikel