nieuws

Richard en Mariëlle Groeneweg vertrekken bij Verhage

Bedrijfsvoering 2772

Richard en Marriëlle Groeneweg stoppen als franchisenemers bij Verhage. Ze stappen in een nieuw avontuur en hebben in het buitenland een vakantiepark overgenomen.

Richard en Mariëlle Groeneweg vertrekken bij Verhage

Richard en Mariëlle staan al langere tijd aan de top in de cafetariabranche. Ze hebben jarenlang twee zaken gerund in Zwijndrecht: Verhage Kort Ambacht, waarmee ze in 2006 de Cafetaria Top 100 wonnen, en Verhage Walburg, waarmee ze in 2016 als tweede eindigden. Richard Groeneweg is al vanaf zijn veertiende werkzaam bij Verhage en is ook trainer binnen de organisatie.

Alles eruit gehaald

‘Het was op’, vertelt Richard. ‘We waren toe aan een nieuwe uitdaging. Stoppen met iets wat je al heel je leven doet is moeilijk, maar het boek is geschreven, iedere bladzijde is gelezen en het is tijd voor nieuwe energie in de Verhage-zaken. Wij hebben echt alles eruit gehaald wat erin zat.’

Zuid-Frankrijk

Het paar gooit het roer helemaal om en stapt in een nieuw avontuur: ze hebben een familie-vakantiepark overgenomen in Zuid-Frankrijk, vlakbij Millau. Dit was al jarenlang een droom, maar kwam op een laag pitje door de drukte in de zaken en de komst van drie kinderen. Nu, na veel gesprekken met campingeigenaren in Frankrijk, hebben Richard en Mariëlle besloten de sprong te gaan wagen.

Handen jeuken

Ze gaan Le Balcon des Raspes runnen, een vakantieparkje met zestien chalets en twaalf campingplaatsen en een verwarmd zwembad. De ouders van Richards zijn op dit moment hard bezig met het woonhuis, de receptie en de horeca met terras. ‘Wij gaan proberen om te verhuizen in de voorjaarsvakantie. Er moet nog wel aardig wat geregeld worden, maar onze handen jeuken’, zegt Richard.

Verhage-vestigingen

31 maart is voor Richard en Mariëlle de laatste dag bij Verhage. De twee vestigingen worden overgenomen door twee medewerkers die in de afgelopen jaren zijn klaargestoomd. Jeffrey Reedijk gaat Walburg runnen, Jainy Neij neemt Kort Ambacht onder haar hoede.

Reageer op dit artikel